Uwodziciel

Bel Ami
2012
5,3 21 tys. ocen
5,3 10 1 20545
4,5 11 krytyków
Uwodziciel
powrót do forum filmu Uwodziciel

Nie wiem czy się kiedyś przełamię i zabiorę za „Twilight”, ale muszę przyznać, że podoba mi się dobór nowych ról dokonywany przez Roberta Pattinsona. Pod koniec roku zobaczymy go u Cronenberga, w zeszłym wystąpił w przyzwoitej „Wodzie dla słoni”, w której wprawdzie był najsłabszym ogniwem gwiazdorskiego tria, ale tragedii nie było. I podobnie jest w przypadku „Bel Ami”. Tutaj prym wiodą kobiety, trzy wyraziste i utalentowane aktorki w rolach trzech różnych typów kobiecych. I wszystkie okazują się nie być tym, za kogo je mamy początkowo. Również i postać Pattinsona ma do zaoferowania pewną niespodziankę, ale generalnie od samego początku wiadomo czego się spodziewać, tak po postaci jak i aktorze. A film dość sterylny, mocno teatralny, zdjęcie głównie we wnętrzach i jedynie muzyka ratuje nieco sytuację, nadając filmowemu światu nieco rozmachu i przestrzeni. Ma to swój urok, mnie się podobało i osoby, które też sobie cenią „Closer”, powinny być zadowolone. O ile oczywiście nie przeszkadza im zaadaptowanie tej formuły do XIX-wiecznej rzeczywistości. Ale tego porównania nie traktujcie zbyt poważnie, umówmy się, że jest dość luźne ;)
P.S. Uma Thurman to fenomen, im starsza tym bardziej pociągająca.

ocenił(a) film na 4
T-Durden

A gdzie widziałeś ten film? Na festiwalu w Berlinie?

ocenił(a) film na 6
Mksh

W UK już był wyświetlany w kinach.

ocenił(a) film na 8
T-Durden

Jeszcze zanim wybuchł szał na Sagę zastanawiałam się co nastolatki w nim widzą. Oglądając Twillight stwierdziłam, że klimat filmu i książki wykreował tego "amanta". Ale kiedy oglądałam "Wodę dla słoni", a potem "Twój na zawszę" stwierdzam, że ma coś w sobie. Nie wiem, co ale lubię filmy z nim mimo, że nie jest wybitnym talentem :)

wronka_s

proponuję obejrzeć "Popiołki" z 2008 roku ... w tym filmie, w którym nie ma "amerykańskiego nadęcia" widać potencjał tego aktora

ocenił(a) film na 5
RENATA74K

o przepraszam, moim zdaniem on ten film pogrzebal pod gruba warstwa popiolow ;) coby zbyt szerokiej widowni w oczy nie razil. Koszmarnie zagral.

ocenił(a) film na 5
wronka_s

Dla mnie On jest Dziwny.
Niby sztywny jak decha, niby nienawidzę go za tę całą, nastoletnią kreację Zmierzchową...

Ale gdy się uśmiecha, KRUSZY LÓD.
I tylko wtedy widzę, że ten człowiek jednak ma coś w sobie...

Twilighty go zniszczyły, zaszuflafkowały. Srać na Zmierzchy, koleś jest JAKIŚ.

ocenił(a) film na 8
Roho

Ano właśnie Roho - ma coś w sobie kurde ;)

ocenił(a) film na 8
wronka_s

Dokładnie tak , ma potencjał - albo to ten uśmieszek. :D W sumie to nie wiem co można o nim powiedzieć, ale wybieram się na premierę "Bel Ami" i nie chcę tego żałować. (ciekawi mnie zakończenie)

ocenił(a) film na 9
Knight_fw

Byłam wczoraj na Bel Ami (Uwodziciel) w Katowicach na przed premierze i powiem krótko jest bardzo dobry , nie wiedzieć kiedy już był koniec filmu.

ocenił(a) film na 5
T-Durden

Po Umie widac ingerencje chirurgiczna niestety.