Uwodziciel

Bel Ami
2012
5,3 21 tys. ocen
5,3 10 1 20545
4,5 11 krytyków
Uwodziciel
powrót do forum filmu Uwodziciel

Wszystkim miłośnikom filmów kostiumowych, którzy cenią sobie świetną obsadę. Kostiumy i zdjęcia świetne, aktorki pierwszoplanowe- rewelacja. Zdjęcia- bardzo dobre. I Robert Pattinson nawet mnie zachwycił. Byłam ciekawa jego gry aktorskiej (zastanawiając się nawet czy takową posiada, bo w serii "Zmierzch" wielkiego aktorstwa pokazywać raczej nie miał kiedy). Wprawdzie widziaąłm jego epizod w "Harrym Potterze", ale wtedy jeszcze dobrze nie znałam go jako aktora. Po "Zmierzchu" raczej kunsztu aktorskiego ocniać nie można zwłaszcza kiedy gra się z "aktorką jednej miny" (choć nie wiadomo dlaczego budzi sympatię ludzi- moją także). Potem "Woda dla Słoni", gdzie pierwszy raz na dobre zobaczyłam go w "prawdziwej" roli. I spodobało mi się;)
I ten film obejrzałam głównie z ciekawości o jego grę, chociaż nie powiem- film kostiumowy sam w sobie ma moc, która mnie do obejrzenia przekonuje.

Ta więc jak już wspominałam- wielkie tak;) Nie jest to może wielka rewelacja czy arcydzieło, ale bardo dobry film mimo tego, że opowiada historię bądź co bądź łajdaka. Ale ten łajdak nie był zły od początku. Źle zaczął życie a zbyt nagły przypływ gotówki, władzy i pozycji jak widać raczej nie służy. Dobrze więc, że te wszystkie emocje przeżywać mogliśmy tylko na ekranie dzięki tym wspaniałym aktorom;)