Uwodziciel

Bel Ami
2012
5,3 21 tys. ocen
5,3 10 1 20545
4,5 11 krytyków
Uwodziciel
powrót do forum filmu Uwodziciel

Ocena jest zaskakująco niska. Nie obejrzałam jeszcze tego filmu, ale zwiastuny mnie zainteresowały. Teraz zaczynam wątpić, czy warto wydać te 20zł.

ocenił(a) film na 6
KidRock_filmweb

Jak na filmweb to całkiem średnia nota. Nie widziałam tu filmu ze średnią 8 a wiele na taką zasługuje. Co do filmu to - dobry dramat. Akcja jak widac lata 90 XIX wieku, ale naprawdę w dobrym stylu. Tytuł nie oddaje tego co się dzieje w filmie, jest w nim dużo polityki. Jednak przebiegłość głównego bohatera i to jak on wykorzystuje te kobiety do wzbogacenia się .. Warto zobaczyć, ale czy płacić 20 zł.. Zastanowiłabym się :)

KidRock_filmweb

filmu nie widziałam, ale przypuszczam, że niska ocena może być spowodowana Twilightową niechęcią do Pattinsona ;)

ocenił(a) film na 7
KidRock_filmweb

Wg mnie Pattison odstrasza osoby, które nie oglądały filmu. A tu można się całkiem zaskoczyć. W Zmierzchu jest beznadziejny, i pewnie większość się ze mną zgodzi. Tu jednak jest całkiem niezły. Nie śledzę filmów z jego udziałem, ale sądzę, że to jeden z janlepszych jego filmów. Wiem też, że będę musiała zobaczyć Cosmopolis :) A o filmie... Jest chwilami nudny, ale to zależy od tego czego od niego oczekujesz. Do kina bym na niego nie poszła, bo nie odcisnął piętna w mojej głowie, ale jak masz czas i kogoś kto film posiada to polecam. Film przyjemny :)

Nikivi

Powiem szczerze, że to raczej nie z tego wynika niska ocena filmu, że Pattinson grał w Zmierzchu. Muszę przyznać, że w Zmierzchu nie powalał ale nie był aż taki straszny. W Cosmopolis jest beznadziejny. Jestem na świeżo bo na filmie byłam wczoraj. Przekaz filmu jasny, pokazany świat genialny, skutki naszego działania pouczające a Pattinson denny. Nic sobą nie prezentował! Ja rozumiem, że jego bohater jest wyprany z emocji ale nawet sceny sexu w limuzynie nie potrafił dobrze zagrać. Dlatego na pewno nie wydam kolejnych 40zł (bo do kina chodzę z mężem), żeby zobaczyć kolejną klapę w jego wykonaniu. Nawet Uma Thurman nie pomoże.