Uwodziciel

Bel Ami
2012
5,3 21 tys. ocen
5,3 10 1 20545
4,5 11 krytyków
Uwodziciel
powrót do forum filmu Uwodziciel

o oryginalnej urodzie, seksowna kobieta miałaby polecieć na bardzo średniego z wyglądu Pattinsona? To nieporozumienie. Pattinson, to kolejny, po Deppach, di Capriach i Pittach, wytwór komercyjnej machiny jaka jest Hollywood; wytwór, jak ww. zupełnie nieudany.

cesare_10

Zgadzam sie w 100% i ta jego mina wampira przez caly film. Koles zupelnie nie potrafi grac.

cesare_10

Akurat Depp, DiCaprio i Pitt to naprawdę dobrzy aktorzy, wystarczy spojrzeć na ich filmografie ;) Co do Pattinsona to rzeczywiście niezbyt spisał się w tym filmie...

ocenił(a) film na 7
cesare_10

nie wrzucaj proszę Deepa, Pitta i di Capria do jednego worka z Pattisonem, łączy ich jedynie określenie "ładnej buzi" (choć akurat u Pattisona to jakieś nieporozumienie), natomiast ci pierwsi trzej są naprawdę utalentowanymi aktorami mogącymi się pochwalić różnorodnymi i ciekawymi rolami; jedyne czym może pochwalić się Pattison to trzy miny na krzyż (szeroko otwarte oczy, mina znudzonego dandysa i krzywy grymas kogoś cierpiącego na ból zęba), romans z Kirsten i... to chyba wszystko :)

ocenił(a) film na 5
nomiko

"Jeden wór" pewnie stąd, że oni wszyscy zaczynali role pięknych idoli dla nastolatek i przez lata kariery musieli dobierać sobie filmy tak, aby skończyć z tym wizerunkiem, nie bez powodu porównuje się Pattinsona do Di Caprio (chodzi właśnie o to, że po daniu się zaszufladkować mediom jako "ładna buzia" Pattinson wyraźnie stara się dobierać filmy nie-takie-dla-nastolatków i to jest tor przebyty już przez Di Caprio. Też nie zgadzam się, aby póki co można było go porównywać do tej trójki talentem ale i go nei przekreślam, sami wszyscy tutaj piszecie, że Depp, Di Caprio i Pitt mają przede wszystkim świetne filmografie więc zobaczymy jak to będzie z Pattinsonem za kilka lat, może się jeszcze "wyrobi" :).

ocenił(a) film na 7
barney_w_spodnicy

Hmm, Di Caprio nie zaczynal od roli pieknego idola nastolatek. Chyba ,ze masz na mysli "Titanica". Otoz przed tym zagral w "Chlopiecym swiecie" i "Co gryzie Gilberta Grape'a",( ze o "Romeo i Julii " nie wspomne), filmach ktore raczej nie promowaly jego ladnej (wtedy dzieciecej jeszcze) buzi.

ocenił(a) film na 5
saraa5

Hm, no tak tak ale chodziło mi własnie o Titanica bo to chyba przez niego zyskał taką sławę aktora do wielbienia przez nastolatki z którą tak trudno mu było zerwać na początku (jak teraz Robertowi z Edwardem). Przynajmniej ja to tak pamiętam chociaż byłam jeszcze maława :)",

barney_w_spodnicy

Di Caprio może tak, ale co do Brada Pitta się nie zgodzę. on TERAZ zaczął przyjmować takie role. Wywiad z Wampirem mógł pewnie przyszyć mu pewną łatkę, ale nie oszukujmy się: żadna to ujma na honorze, mieć w filmografii Wywiad... wcześniej grał role złożone, trudne, skomplikowane. do dziś popisuje się świetnym aktorstwem. Prześledźmy jego karierę:
Kalifornia, Wywiad z Wampirem, Wichry Namiętności, Siedem, 12 Małp, Uśpieni, Siedem Lat w Tybecie, Joe Black, Podziemny Krąg, Przekręt, Babel, Ciekawy Przypadek Benjamina Buttona, Bękarty Wojny, Drzewo Życia. Ten aktor ma wiele znakomitych filmów na swoim koncie, w większości wyżej wymienionych musiał popisać się nie lada umiejętnościami aktorskimi. raczej nie osądzałbym go jako nieudany wytwór komercyjnej hollywoodzkiej machiny. on zapracował na swój sukces.

cesare_10

no proszę cię, Di Caprio to wybitnie utalentowany aktor, deppa nie lubię, ale też jest o lata świetlne lepszy niż pattinson, a pitt to naprawdę przystojny mężczyzna i bardzo przyzwoity aktor. natomiast pattinson to wymoczek i kiepski aktorzyna...zgadzam się, że trudno kupić historyjkę gdzie takie kobiety jak thurnan czy śliczna w tym filmie ricci tracą głowę dla takie mydłka.

kanbus

Pitt > Di Caprio. prześledź sobie filmografię Brada. koleś zagrał takie role, których nie podjąłby się niejeden wybitny aktor.

bbbosa

Co to znaczy nie podjął by się niejeden wybitny aktor- to jakie role ktoś wybiera nie determinuje tego jakim jest aktorem. Chodzi o to jak je gra. A zresztą oprócz jakiś kilku wpadek Pitt gra w całkiem dobrych filmach.

kanbus

chodziło mi raczej o kontekst Twojej wypowiedzi. może źle to odebrałem, ale jak widzę:
"pitt to naprawdę przystojny mężczyzna i bardzo przyzwoity aktor."
to od razu nasuwa mi się myśl, że osoba, która to pisze, patrzy na niego przez pryzmat "Mr. & Mrs. Smith".

w pewnym sensie determinuje. bywa (rzadko, ale jednak - głównie ze względów finansowych niestety) tak, że aktor odmawia roli, gdyż nie czuje się na siłach jej zagrać.

cesare_10

Czy wy oglądaliście ten sam film? Madeleine go nie kochała, tylko wykorzystała i złamała mu serce. Wzięła sobie znacznie młodszego naiwnego mężczyznę, żeby utrzymać wizerunek wciąż pożądanej kobiety i sterować nim wg swoich potrzeb do realizacji jej celów. Film pokazuje, że DuRoy po tej lekcji stał się cyniczny i wyrachowany, w końcu miał świetną nauczycielkę.

użytkownik usunięty
caramiacrimson

to moze wyjasnisz mi, czemu on sie tak wtedy krzywil przy tym ich seksie na jezdzca? :D o co chodzilo w tej scenie? Ze to ona jest bezlitosna i go rznie? ;)

ocenił(a) film na 5
cesare_10

moim zdaniem wszyscy wymienieni przez Ciebie aktorzy są ze znacznie wyższej półki, niż Robert P. Leo w wieku 12 lat był miliony razy lepszym aktorem, niż ten pan.oglądam właśnie Uwodziciela i on mnie tak niesamowicie drażni! te jego miny... jak by miał w scenariuszu napisane: bądź nieodgadniony przez cały film. bo ja jego emocji czy czego tam jeszcze odgadnąć nie potrafię.