Uwodziciel

Bel Ami
2012
5,3 21 tys. ocen
5,3 10 1 20545
4,5 11 krytyków
Uwodziciel
powrót do forum filmu Uwodziciel

Witam
Może ktoś się orientuje kiedy można się spodziewać polskiej premiery filmu Bel Ami??? I czy będzie grany w Polsce???
Dziękuje za inf

FILMOMANIACZKA_filmweb

film nie ma polskiego dystrybutora w tej chwili i wątpię, żeby można się go było spodziewać

FILMOMANIACZKA_filmweb

tak jak lalaith466 powiedziała, nie ma jeszcze polskiego dystrybutora. Napisałam do działu dystrybucji kinowej Monolith w sprawie Bel Ami i odpowiedzieli mi, że jeszcze nie zapadła decyzja co do tego tytułu. Mam nadzieję, że się pospieszą, bo codziennie pojawiają się kolejne daty premier w różnych krajach: Niemcy, Francja, UK, Litwa, Słowacja - luty, marzec, kwiecień i te okolice, a w Polsce nic:/

weramg

Mam nadzieję, że doczekamy się Bel Ami w kinach ! Kolejne wcielenie Jane Eyre było, czemu nie de Maupassant? Kiedy ostatnio widzieliśmy na srebrnym ekranie ekranizację powieści tego autora? To czysta klasyka i bardzo interesujący tytuł.

caramiacrimson

Na pewno będzie polski dystrybutor.

LubieWieszaki

Też mam taką nadzieje:-)

Euhenia_filmweb

Pattinson raczej gwarantuję, że ktoś zajmie się tym filmem w naszym kraju. W końcu nastolatki polecą

ocenił(a) film na 8
prostelinie

Pattinson nie równa się nastolatki ;) Nie jestem nastolatką a Pattinsona oglądam z ciekawości a nie dlatego, że na niego lecę ;) Co prawda wysokie aktorstwo to nie jest, ale lubię go oglądać ;)

wronka_s

Ale to tylko ogół, ja też faceta lubię całkiem a na niego nie lecę :P Po prostu sympatyczny jest i ciekaw jestem co wyniknie z jego prób aktorskich, po doborze filmów sądząc, nie chce się zaszufladkować, no i dobrze ;)

prostelinie

Ja też lubię go oglądać , bo jest bardzo przystojny , po prostu męskie ciacho . Podobał mi się w "Zmierzchu" i w "Wodzie dla słoni" , więc mam nadzieję popatrzeć sobie na niego w "Bel Ami ". Chociaż nastolatką byłam dawno temu , to bardzo lubię Pattinsona i myślę , że jest bardzo dobrym młodym aktorem , który z filmu na film gra coraz dojrzalej.Nie bardzo rozumiem skąd ta ciągła krytyka roli Edwarda w "Zmierzchu".Przecież doskonale wcielił sie w postać z książki .

kinokinomanka

Dziwne tylko, że po Harrym Potterze, w którym grał dosyć znaczącą rolę nikt się nim jakoś nie zachwycał, ani specjalnie uwagi nie zwracał.

prostelinie

Mówisz oczywiście o krytykach w stylu recenzentki przekręcającej nazwiska bohaterów -z tym się zgodzę , jednak są miliony fanek na całym świecie co świadczy o jego niewątpliwym talencie . Moim zdaniem jego "problem" polega na tym , że wręcz idealnie wcielił się w postać nakreśloną przez Stephanie , ale na tym przecież polega aktorstwo więc nie rozumiem krytyki. Postać może budzić emocje i dobrze , że tak jest. Dla mnie super chłopak i obiecujący aktor.

ocenił(a) film na 9
kinokinomanka

Zgadzam się z tobą że Pattinson gra coraz lepiej a do tego jest niezłym ciachem. Myślę że jeszcze nas nieraz zaskoczy swoją grą

ele75

Bel Ami będzie w polskich kinach dopiero latem. Napisałam do dyrektora działu dystrybucji kinowej Monolith i taką dostałam odpowiedź :(

ocenił(a) film na 9
aryel1

Dzięki za info

aryel1

również dostałam taką informację, pozostaje czekać i trzymać kciuki :)

aryel1

szkoda, że tak późno, ale dobrze, że będzie:)

ocenił(a) film na 10
weramg

no szkoda ale myślę, że pojawi się już w internecie z polskimi napisami do tego czasu.

FILMOMANIACZKA_filmweb

polska premiera 25 maja https://www.facebook.com/monolithfilms/posts/182325701879522

lalaith466

super!! :)
widzę, że jak zwykle Polacy popisali się tłumaczeniem... niby dobre, ale jakoś mi nie pasuje... ja bym najchętniej zostawiła tytuł Bel Ami, przecież to nie jest angielska nazwa, a w Stanach taki właśnie jest tytuł...

weramg

Wiem, tak mi się śmiać chce, może uznali, że w Polsce nikt nie zna francuskiego. Ale nieważne, ważne że jest dystrybucja

lalaith466

Książka ma tytuł "Bel Ami" i tak powinni zostawić, ale ci to zawsze coś zepsują...:(

lalaith466

A jednak wcześniej:) Wygląda na to, że troszeczkę nas posłuchali.

ocenił(a) film na 9
lalaith466

Szkoda że dopiero w maju no ale mówi się trudno . Tytuł lepszy byłby orginalny bardziej by się kojarzył z książką.

ele75

Wreszcie jakaś pewna wiadomość. Dziękuję Wam za informację:-)

ocenił(a) film na 6
lalaith466

Uwodziciel?!
Niee..