Uwodziciel

Bel Ami
2012
5,3 21 tys. ocen
5,3 10 1 20545
4,5 11 krytyków
Uwodziciel
powrót do forum filmu Uwodziciel

wstępna data premiery kinowej w UK została wyznaczona na sierpień 2011

lalaith466

Byłoby świetnie , gdyby ta premiera odbyła się również w Polsce w sierpniu. "Bel-Ami" z Robertem mam większą ochotę obejrzeć od "Wody dla słoni", ciekawszy scenariusz i trudniejsza rola do zagrania:-).

Euhenia_filmweb

Ja też na BA bardziej czekam, ponieważ jestem ciekawa jak Rob wypadnie w roli kompletnie amoralnego faceta. Taka miła odmiana:) Tylko proszę, żeby nie zrobili z tego filmu od 13 lat. Podobno jeszcze cały czas go edytują, mam nadzieję, że nie jest to związane ze zmianą kategorii.

aryel1

właśnie kończę czytać książkę i też czekam na premierę, mam nadzieje że film wypadnie lepiej niż woda dla słoni choć i ten nie był zły :) rob pasuje mi do roli BA może po prostu dla odmiany miło bedize go zobaczyć jako francuskiego dyzmę :)

lalaith466

polska premiera "Bel Ami" ma odbyc się 9 września 2011.

TheBLove28

jeśli to prawda, że będzie w Polsce, to jestem mega szczęśliwa! obejrzałam przed chwilą zwiastun i zapowiada się świetny film!!

weramg

TheBLove 28 , mogłabyś podać źródło swojej informacji o premierze "Bel Ami". Kurczę mam nadzieję że to prawda z tym wrześniem:-)

Euhenia_filmweb

to był plakat od dystrybutora, ale teraz ci go niestety nie znajdę, bo było to powiedziane jakiś czas temu, 18 czerwca

TheBLove28

co ja pisze, że od dystrybutora, mialo byc, że od wytwórni filmu, były tam daty premier na całym świecie

TheBLove28

Żadna z dat premier nie jest oficjalnie potwierdzona, polskiego dystrybutora jeszcze nie ma, podobnie jak amerykańskiego.
Wiadomo tylko, że premiera w UK została odłożona na następny rok.

lalaith466

moze, nie sprzeczam sie, mogli przeciez zmieic, ale taka data byla podana w czerwcu przez wytwornie...

TheBLove28

Wiem, sytuacja dystrybucji tego filmu jest tak zmienna, że kręćka dostaję.
Wszelkie materiały promocyjne miały być publikowane dopiero pod koniec wakacji, a wypuszczenie trailera nie było do końca kontrolowane

lalaith466

no ale dobrze, że jest ten trailer przynajmniej :)) bardzo mi się podoba

weramg

szczegolnie, ze usuneli go z oficialnej strony na yt:)

TheBLove28

ale na razie dali sobie spokój z usuwaniem z innych kont, mam nadzieję, że to dobry znak :-)

lalaith466

mozliwe, ze film bedzie na Toronto International Film Festival we wrześniu. uwazam, że byłoby miło :)

TheBLove28

tak, tak czekamy od Berlina przez Cannes, teraz Wenecja i Toronto, może się uda, ale na razie to tylko spekulacje

lalaith466

znalazłam infromacje, ze premiera w Holandii ma odbyc sie 29 września.

TheBLove28

Najbliższa z planowanych jest w Grecji 25 sierpnia, ale biorąc pod uwagę co się działo tam z Wodą dla słoni, to nie jest nic pewnego. Reszta europejskich premier była wyznaczona na wrzesień-listopad, ale to też rzecz bardzo zmienna i w niektórych krajach film pewnie pójdzie prosto na DVD.

Za kilka dni mają być ogłoszone listy na festiwal w Toronto, zobaczymy

lalaith466

w USA - 19 październik, w Australi - 20 październik, natomiast we Francji coś strasznego 31 grudnia 2012!

TheBLove28

O.o hahaha to musi być pomyłka xd może 2011 roku a nie 2012. Przecież nie zdążą przed końcem świata :PP

weramg

na taka date przełożyli. ja osobiscie tyle bym nie wytrzymala

TheBLove28

masakra :p

weramg

To kompletnie dla mnie nie zrozumiałe. "Woda dla słoni" tak szybko weszła do kin , a była nakręcona przed "Bel Ami" . Dlaczego opóżnienia trafiają się ambitnej produkcji? Widać po trailerze "Bel Ami", że film jest o niebo lepszy od "Wody..." zwłaszcza gra Roberta Pattinsona niesamowita:-).

Euhenia_filmweb

1) Bel Ami był nakręcony przed Wodą dla słoni
2) Bel Ami jest filmem niezależnym, koprodukcją kilku europejskich małych studiów filmowych, o dużo mniejszym budżecie, nieznanych reżyserów,
podczas gdy Woda dla słoni była wyprodukowana przez jedną z największych wytwórni filmowych na świecie, w dodatku film jest oparty na bestsellerowej książce

lalaith466

Szkoda, że o dacie premiery decyduje nie wartośc filmu, a wielkość i znaczenie wytwórni. Chociaż w sumie nie wiadomo czy "Bel Ami" się udał , choć zwiastun jest obiecujący.

lalaith466

No właśnie, Bel Ami był nalręcony przed Wodą dla Słoni - myślę, że o to chodziło koleżance Euhenia_filmweb, ale się pomyliła wpisując :)

a co do drugiego punktu, całkowita racja. Przede wszystkim budżet zdecydował, tak mi się wydaje.

Też myślę, że Bel Ami będzie lepszym filmem od Wody dla słoni (choćby jeśli chodzi o grę Roba), chociaż osobiście i tak uwielbiam Wodę dla Słoni :p

weramg

"No właśnie, Bel Ami był nalręcony przed Wodą dla Słoni - myślę, że o to chodziło koleżance Euhenia_filmweb, ale się pomyliła wpisując :)"
Tak:-)