PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=180040}

V jak Vendetta

V for Vendetta
2005
7,4 299 tys. ocen
7,4 10 1 298602
7,0 62 krytyków
V jak Vendetta
powrót do forum filmu V jak Vendetta

11/10

użytkownik usunięty

Film jest wręcz wyśmienity.Właśnie takie powinny być adaptacje komiksów.Mniej efekciartstwa,a więcej mądrych dialogów.V jak Vendetta ma wiele zalet,począwszy od muzyki i zdjęć po wyśmienite wręcz aktorstwo.NIe zapomnijmy tutaj także o scenariuszu,który nie pozostawia chwili oddechu dla widza.Jak to już ktoś tutaj powiedział-"Film ma niezwykły klimat". Ja się z tym całkowicie zgadzam.Od pierwszych minut film wprowadza nas w niesamowity nastrój .Do tego momentu nie mogę wyjść z podziwu i zachwytu dla tej produkcju.Sama fabuła daje wiele do myślenia,a w połączeniu z doskonałymi dialogami i pierwszorzędnym aktorstem(mówię tutaj o wszytkich,nie tylko o głównym bohaterze)daje nam genialne dzieło.Wachowscy w świetnej formie.Dobrym posunięciem było posadzenie na krześle reżysera J.M,który notabene był II-gim reżyserem przy Matrixaxh.Nie będę już tutaj więcej zachwalał tego filmu,bo co za dużo to nie zdrowo.Powiem tylko,że jeżeli dla kogoś ten film jest nudny to śwaiadczy tylko o jego inteligencji i u klasie jaką prezentuje.

dokładnie kolega wie co mówi, jeśli ktoś czytał komiks tez sie nie zawiedzie, jest doskonałym uzupełnieniem, chociaż dużo jest zmienione pod względem kolejnosci, ale to nic. Film jak i komiks jest genialny. Efekty były, ale wreszcie inteligętnie włożone w film, przeogromniasty plus dla twórców. tak miało być i dziękuje. Gra aktórów wyśmienita, chociaż o V sie nie martwiłem Hugo sobie świetnie poradził. A scena z Nataly jak odkryła ze więzienie jest tandetą, to normlnie nie poznaje dziewczyny, super gra. wszystko doskonale wywarzone i przeniesione do naszych czasów. Ach ta telewizja. A V to gwóźdź programu.Dawno nie widziałem takiego filmu.