jakby ktoś chciał przeczytać pierwszą recenzję http://www.fi-sci.net/index.php?option=com_content&Itemid=71&task=view&id=690 [www.fi-sci.net/index.ph ...]
Wygląda na to, że jest na co czekać :)
Poza tym na imdb.com jest już 130 głosów i srednia ocena 7.5/10, tak więc wygląda na to, że jest dobrze :)
Na www.aintitcool.com było kilka recenzji (chyba z 4), i ludziom się naprawde podobało. W zasadzie wszyscy co to recęzowali byli na tym jednym grudniowym pokazie, który odbył się w ramach czegoś (nie pamiętam czego). Teraz film jest rozmontowany. Zaskoczyła mnie krótkość tego filmu, 131 minut. A patrząc na trailery widać, że film obejmu wszystko, w dodatku Wachowscy dorzucili troche od siebie, film naprawde będzie skompresowany, sceny nie będą niepotrzebnie wydłużane. Akcja przesunięta jest w czasy po roku 2016 (w trailerze drugim HD widać na monitorze dane o rodzinie Evey). Mnie się podoba to rozwiązanie, bo w komiksie Wielka Brytania szybko się podniosła na nogi. Na stronce oficjalnej są nowe zdjątka z filmu, np. scena wieszania Guya Fawkesa, tej sceny się nie spodziewałem. Pozatym można obejrzeć w QT-vr pomieszczenia laboratoryjne w Larkhill.
Napisałem wyżej, że film jest rozmontowany, ale to mi się gdzies przeczytalo na jakimś forum zagranicznym, więc to nie jest pewne. Ale może jednak go rozmontowali aby nikt nie mógł go wkraść.
No, wygląda na to, że Wachowscy po tych paskudnych Matrixach (mówie o kontynuacjach oczywiście) wreszcie podadzą nam coś ciekawego na tacy :) A myślełem, że czasy kiedy bracia tworzyli świetne kino typu "Bound" już przeminęły :)