PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=180040}

V jak Vendetta

V for Vendetta
2005
7,4 299 tys. ocen
7,4 10 1 298602
7,0 62 krytyków
V jak Vendetta
powrót do forum filmu V jak Vendetta

Podczas ogladania aż wstałem z fotela! Rzadko mi się to zdarza. Nawet zwiastuny z "Wojny swiatów" były piękne, śliczne itp. itd. a nie zrobiły na mnie takiego wrażenia. Jeśli będzie równie dobrze jak na zwiastunie (modlę się o to, bo niesamowicie się na ów dilm napaliłem) to będziemy mieć kolejny kamień milowy po "Matrixie". Bracia - mam nadzieję, że odrobicie z nawiązką to co pokazaliście przy dwóch sequelach "Matrixa".
Ze zwiastuna wynika:
-że film nie będzie miał wielkiego budżetu
-że otrzymamy świetną kreację Portman :D
-że otrzyammy niezwykle klimatyczny, mroczny film...
-że uczeń (McTeigue) przerósł mistrza (Lucas)???? Tutaj pewnie mocno rpzesadzam, ale pofantazjować można ;)
Szkoda, ze nie ma jeszcze ścieżki dźwiekowej, tylko ten ograny kawałek, któy w co drugim zwiastunie leci. W dodatku do tego filmu zupełnei nie pasuje, ale to akurat nie wada, w koncu to tylko zwiastun.
Czyżby wreszcie nadeszła ekranizacja komiksu lepsza od "Sin City", a może nawet (choć w to już nei wierzę) od "Powrotu batmana"? Nie wiem czemu, ale tym razem mam przeczucie, że to będzie świetny film. Mam nadzieję, że się nei pomylę. I tyle jeszcze czekania do listopada ;(

Albertino

Teraz przeczytałem u La Piera, ze budżet 80mln.$
W takim razie chyba jest się z czego cieszyć, bo to dobry u Wachowskich znak. Mają oni duży wpływ na produkcję filmu, wiec trzeba to traktować jakby oni film ów tworzyli, a kiedy mieli mniejsze budżety ("Brudny szmal", "Matrix") to filmy wychodziły im wspaniałe!
Bracia nie mogą tym razem zawieźć. Zbyt dobry komiks by go spaprać.
Przeczytałem, że Wachowscy kopiują. No cóż, zgadzam się - też tego nei lubię, jeśli się przynajmniej robi to w sposób tak jawny, ale któż dzisiaj od kogoś nie kopiuje... Pomysły się kończą wiec trzeba czerpać od innych. Poza tym tutaj w odróżnieniu od "Matrixa" czerpię się głównie z jednego źródła, którym jest komiks. A jak było w wypadku "Matrixa" wszyscy dobrze wiemy. Jeden gigantyczny miks, najróżneijszych filmów, komiksów, książek i nie wiadomo jeszcze czego...

ocenił(a) film na 8
Albertino

hmmmm.... no ja powiem że aż takiej reakcji nie miałem. zwiastun niby mroczny ale nie do końca. czegoś tam mi za wiele było a idąc Twoim tropem i porównując do Matrixa to sami wiemy co u Wachowskich może znaczyć "za dużo". no ale fakt że Natalie wypada świetnie + jeszcze niesamowity głos Hugo Weavinga który po prostu uwielbiam, zresztą samego Hugo też :) przyznam się jednak że czegoś więcej od strony wizualnej oczekiwałem po ekranizacji TAKIEGO komiksu no i po braciach. ale pozostaje tylko czekać bo faktycznie zwiastun zapowiada ciekawy film chociaż aż z takimi rewelacjami to bym nie przesadzał.