...na koniec tego "dzieła". Może gdybym miał z 15 lat to by mi się podobał i może gdyby był to pierwszy film o superbohaterze ( bohaterze? ). Pierwsza godzina nudy, druga godzina już starała się ratować to coś. Można by porównać ten film do symbiota łażącego po podłodze bez nosiciela. Do sedna, film pełen głupich żartów, słabej gry aktorskiej, ale mnie akurat dobiła scena kiedy symbiot oddziela się od Brocka podczas badania rezonansowego!? Dlaczego?!
Ja twierdze, że raczej gdybym mial nie 15 a 10 lat to by mi sie podobał. szkoda.
Dźwięk to fale akustyczne, parametrem fali jest częstotliwość.
Rezonans to fale elektromagnetyczne, gdzie jak wyżej parametrem fali jest częstotliwość.
Tyle wspólnego i dlatego zadziałało
wyczytałeś to w wikipedii? wiesz że twoje chodzenie do kibla też ma parametr zwany częstotliwością (robienia siusiu), myślisz że to też by podziałało na venoma? Pewnie powiesz że "tyle wspólnego i dlatego zadziałało" by :=
Tak wiem, gratuluje poprawnego użycia słówka częstotliwość :P
Nie zmienia to jednak faktu, że fale elektromagnetyczne występują w rezonansie, bo tak działa ten sprzęt, a rozchodząca się fala to nic innego jak elektrony zmieniające swoje położenie. W przypadku fali elektromagnetycznej naładowane, w przypadku fali akustycznej elektrony pchnięte przez wibrację np. strun głosowych. Światło też jest falą ale nie osiąga takich zakresów częstotliwości. Emitowane przez nas ciepło też jest falą, która też zależna jest od jakiejś częstotliwości.
Jedyne czego nie mogę stwierdzić to czy rezonans naprawdę działa na częstotliwości która zawiera się w wadzie Venoma. Ale jeśli tak, brawo dla twórców, że tego dopilnowali.