solidne meksykańskie kino, pełne nieoczekiwanych zwrotów akcji - sugeruję sprawne odblokowanie możliwości oceniania :)
Oceniłem, ale mam teraz wątpliwości czy właściwy film.
Nie wiem czy chodzi o horror Opętanie Veroniki Paco Plazy, którego nie widziałem czy o Veronicę z tego samego roku, który to film jest thrillerem o psychoterapeutce...
A zwróciłeś uwagę, że w miejscu gdzie wpisane są "inne tytuły" widnieje napis La posesión de Verónica ? To by jednak sugerowało ten horror z opętaną dziewczynką...
To jest film Paco Plazy na sto procent. Po pierwsze: Plakat tu obecny pochodzi z filmu Plazy, wystarczy sprawdzić na imdb. Po drugie: Tego drugiego filmu nie ma jeszcze w bazie Filmweb, dodałem kontrybucję dwa tygodnie temu, więc szybko się nie pojawi.
Panowie - macie racje!!
zasugerowałem się nazwą, datą premiery...a to przecież faktycznie dwa różne tytuły!
masz rację - przez przypadek oceniłem nie ten film!!!!
zmylił mnie ten sam tytuł, ta sama data premiery...
i rzecz jasna
wciąż czekam na dodanie do filmwebowej bazy właściwego tytułu
A mnie się film podobał. Świeże spojrzenie na opętanie w wydaniu hiszpańskim. Kilka rewelacyjnych zdjęć (otwarta buzia bohaterki po seansie ouija, chodzenie w przeciwnym kierunku, spadający ręcznik), wkręcający klimat. Do tego niezła gra aktorska dzieciaków. Na tle podobnych produkcji duży plus. Wiadomo, że nie wiadomo czego nie ma się co spodziewać, ale jak dla mnie 7/10.
To w końcu, który warto obejrzeć? Ten o psychoterapeutce czy ten o diabełkach? Straciłem orientację w terenie...
dziewczyna z koleżankami bawią się planszą ouija i przywołują... demona? nie wiem jak nazwać to coś co tam chodziło. Film nawet ok, można zalukać.
Ja oglądałem ten o psychoterapeutce i wg mnie b. dobry. Czarno-białe zdjęcia, hipnotyczna muza, dobry klimat - polecam (jest na cda).