PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=795964}
5,9 16 tys. ocen
5,9 10 1 16393
5,0 16 krytyków
Verónica
powrót do forum filmu Verónica

solidne meksykańskie kino, pełne nieoczekiwanych zwrotów akcji - sugeruję sprawne odblokowanie możliwości oceniania :)

celtikmeister

Film jest już dostępny na platformie Netflix

ocenił(a) film na 7
celtikmeister

Oceniłem, ale mam teraz wątpliwości czy właściwy film.
Nie wiem czy chodzi o horror Opętanie Veroniki Paco Plazy, którego nie widziałem czy o Veronicę z tego samego roku, który to film jest thrillerem o psychoterapeutce...

ocenił(a) film na 6
Borys_17

Borys - obejrzałeś właściwy film :)

ocenił(a) film na 7
celtikmeister

A zwróciłeś uwagę, że w miejscu gdzie wpisane są "inne tytuły" widnieje napis La posesión de Verónica ? To by jednak sugerowało ten horror z opętaną dziewczynką...

użytkownik usunięty
Borys_17

To jest film Paco Plazy na sto procent. Po pierwsze: Plakat tu obecny pochodzi z filmu Plazy, wystarczy sprawdzić na imdb. Po drugie: Tego drugiego filmu nie ma jeszcze w bazie Filmweb, dodałem kontrybucję dwa tygodnie temu, więc szybko się nie pojawi.

ocenił(a) film na 6

Panowie - macie racje!!
zasugerowałem się nazwą, datą premiery...a to przecież faktycznie dwa różne tytuły!

użytkownik usunięty
celtikmeister

Każdy może się pomylić.

ocenił(a) film na 3
celtikmeister

Jaja sobie robisz; toć to tandeta.

ocenił(a) film na 6
Krzypur

masz rację - przez przypadek oceniłem nie ten film!!!!
zmylił mnie ten sam tytuł, ta sama data premiery...
i rzecz jasna
wciąż czekam na dodanie do filmwebowej bazy właściwego tytułu

ocenił(a) film na 3
celtikmeister

Słaby dowcip.

ocenił(a) film na 7
Krzypur

A mnie się film podobał. Świeże spojrzenie na opętanie w wydaniu hiszpańskim. Kilka rewelacyjnych zdjęć (otwarta buzia bohaterki po seansie ouija, chodzenie w przeciwnym kierunku, spadający ręcznik), wkręcający klimat. Do tego niezła gra aktorska dzieciaków. Na tle podobnych produkcji duży plus. Wiadomo, że nie wiadomo czego nie ma się co spodziewać, ale jak dla mnie 7/10.

celtikmeister

To w końcu, który warto obejrzeć? Ten o psychoterapeutce czy ten o diabełkach? Straciłem orientację w terenie...

ocenił(a) film na 5
Bodek_filmaniak

dziewczyna z koleżankami bawią się planszą ouija i przywołują... demona? nie wiem jak nazwać to coś co tam chodziło. Film nawet ok, można zalukać.

ocenił(a) film na 7
Bodek_filmaniak

Ja oglądałem ten o psychoterapeutce i wg mnie b. dobry. Czarno-białe zdjęcia, hipnotyczna muza, dobry klimat - polecam (jest na cda).

użytkownik usunięty
celtikmeister

Film został już dodany do bazy:).

ocenił(a) film na 6

jest to jakiś pozytyw...w końcu! ;)

ocenił(a) film na 7
Krzypur

W d*pie byłeś.

ocenił(a) film na 3
MyNameIsDeath

Tak jak i my wszyscy.