PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=186906}
7,5 81 tys. ocen
7,5 10 1 80611
7,2 36 krytyków
Volver
powrót do forum filmu Volver

Wiem, że w filmach Almodovara chodzi o niepowtarzalny klimat, a nie o zaskakująca akcję, ale mógłby się bardziej postarać. Już na początku filmu po grze aktorów i dialogach można domyślić się trochę za dużo. Fakt, że główna bohaterka została zgwałcona przez własnego ojca jest zbyt oczywisty.

ocenił(a) film na 9
Frencz

Może jest oczywiste, ale taki jest Almodovar w tym filmie i w innych. Przez cały czas tworzy bajkową (choć mocno osadzoną na ziemi) atmosferę Nie koniecznie trzeba gwałtownie wciskać w fotel, żeby zachwycić. Z wszystkich jego filmów tylko w przypadku Hablo con Ella Pedro udałio mi się zaskoczyć fanułą, że na moment opadła mi szczęka. Wracając do Volvera 9+/10

ocenił(a) film na 9
Frencz

Może jest oczywiste, ale taki jest Almodovar w tym filmie i w innych. Przez cały czas tworzy bajkową (choć mocno osadzoną na ziemi) atmosferę Nie koniecznie trzeba gwałtownie wciskać w fotel, żeby zachwycić. Z wszystkich jego filmów tylko w przypadku Hablo con Ella Pedro udało się mnie zaskoczyć fabułą tak, że na moment opadła mi szczęka. Wracając do Volvera: 9+/10

Frencz

Chyba nie oglądałeś filmu! Ani główna bohaterka ani zgwałcona.

ocenił(a) film na 8
szorstky

Oglądałam film dość dawno, ale jakoś nie domyśliłam się, że jej matka naprawdę żyje. W sumie to dopóki się nie wyjaśniło, że się ukrywa to byłam przekonana , że jest duchem;) Jakoś tak wszyło... :)

szorstky

Raymunda - Penelope Cruz: i główna bohaterka, i zgwałcona.

Gregovski

hihihi ja czekałam na moment aż pokroją Paco na obiad :P, ale jednak aż tak makabrycznie Pedro nie pojechał.... ;P:P

ocenił(a) film na 7
pixi222

też czekałem, jestem zawiedziony... można go było dobrze sprzedać... ;]

ocenił(a) film na 7
Frencz

Faktycznie, ja od razu domyśliłam się czyim dzieckiem jest córka Raimundy. Ogólnie film jeden ze słabszych Pedra, ale ogląda się miło i i tak wciąga. :)