PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=186906}
7,5 81 tys. ocen
7,5 10 1 80611
7,2 36 krytyków
Volver
powrót do forum filmu Volver

Wlasnie skonczylem i jesli prawda jest to co czytalem, ze ten film jest dla tego rezysera typowy i wlasnie takich rzeczy od niego oczekiwac to powiem tak:
Nie bede sie zabijal o jego filmy ale jesli jakis sie trafi to obejrze chetnie.
Volver to wedlug mnie slaba koncowka i nierowna fabbula, momentami naprawde miałka, bo ja nie mam nic do scen rozmawiajacej matki z corka jak to jest zle, ale tu momenatmi bylo to az nazbyt monotonne.
Z drugiej strony bywaly momenty ze bez niektorych zbytecznych dialogow film nabieral rumiencow i ogolnie byl wciagajacy.
I najwiekszy plus tego filmu- byl ladnie zrobiony. Poprostu. Nie wiem jak to wyrazic, poprostu te widoki, ten hiszpanski klimatr, wszystko do siebie pasowalo i wlasnie dlatego obejrze nastepny jego film jesli bede mial okazje.

8

użytkownik usunięty
dogville

Jak dla mnie to jego najgorszy film. Za lekki jak na Almodovara, zbyt obyczajowy.
Jeśli lubisz kiedy wszystko jest jasne i poukładane, jak w volverze, a jednak z większym przekazem, to polecam 'porozmawiaj z nią'. Jeśli to jednak nie jest priorytetem proponuję zacząć od razu od 'zle wychowanie' czy 'wszystko o mojej matce'.