Tak patrzę na ocenę filmu i na niektóre komentarze i wydaje mi się, że Polacy są "za mądrzy" na niektóre filmy :p. Wiadomo przecież, że film do ambitnych nie należy, ale jak się go ocenia, to powinno się to robić w gatunku, jaki reprezentuje.
To jest taki typowy "popcorn movie" pzry którym człowiek ma się dobrze bawić, a nie doszukiwać się głębi w niewiadomo czym.
Także jeśli ktoś ocenia go na 1/10 , bo np. to jest dla niego film płytki, nic nie wnoszący, żenujący i wogóle nie wie po co takie filmy sa robione, to się nawet nie powinien tu wypowiadać. Bo po co?
To tak, jakby ktoś kto nie lubi romansideł dał Przeminęło z wiatrem 1/10 bo to romansidło.
W ogóle zauważyłem, że niektórzy na filmwebie póbują z siebie robić jakiś wielkich krytyków filmowych (nie chodzi mi o ten film, tylko ogólnie).
Wszyscy narzekają na amerykanów, jacy to oni głupi, że takie filmy robią.
A może to my jesteśmy za głupi, że by takie filmy oglądać :p ?
jestes za mądry, naprawde... totalnie nie wiem co my tu robimy... ja, oni, my. naprawde nei wiem. tylko sie pod ziemie zapasc.
Bo trzeba odróżnić coś niezbyt wartościowego co nie przeszkadza człowiekowi się świetnie bawić, od totalnie niesmiesznego i niestrasznego gówna, czym są z pewnością "Węże w samolocie".
akurat mobi.m ma racje, jestescie na prawde swietnymi krytykami, pozazdroscic tylko. Weze W Samolocie to wreszcie cos nowego, a nie filmy romantyczne gdzie najpierw para sie poznaje, pozniej kloci, pozniej godzi i kocha i tak w kolko albo jakis krwawy film gdzie gina wszystkie "dobre" postacie oprocz jednej albo dwoch, nie mowiac juz o polskim poczuciu humoru, te kabarety i komedie. W kazdym razie jestescie tak dobrymi krytykami jak tworcy filmu dobrymi tworcami
A ja się z Tobą zgodzę Mobi! Najlepsi są krytycy typu: "Nie podobał mi się ten film!Może ma tam jakieś walory,ale ogolnie nie tego się spodziewałem to dam mu 1/10" Żenada!
film plytki zboczony niesmieszny niestraszny nic nie wznoszacy beznadziejny itp itd .. ogladalm pare filmów gfdzie akcja dzije sie w samootach i tam chociaz bylo na oc popatrzec a tu..
Film oceniam na 2 za wszstko to czego nie spelnil.Film bez cienia prwdopodobienstwa , fabuła na poziomie płyty chodnikowej. Samuel , dobry aktor zagrał tu chyba aby udowodnic ze moze wystapic w kazdym gatunku nawet kat.Ż.Żenada i rŻygowiny.
masz rację niech sobie poczytają PISMO ŚWIĘTE zobaczą co to jest mądrość i dopiero później zaczną się wypowiadać bo mi się wydaje że Ci ludzie po prostu wiekowo są jeszcze młodzi i ktoś musi ich pouczyć że rozum i intelekt ważna rzecz
Ja osobiście uważam, że amerykanie są jednymi z najlepszych twórców jeśli chodzi o filmy. Mają już pewne doświadczenie a przedewszystkim środków dzięki którym mogą zrobić "coś".
Jeśli chodzi o to kto jest głupi a kto nie jest, to napewno nikt z nas nie powinien się na ten temat wypowiadać. "Jesteś głupi" to sformuowanie na odczep się, które tak naprawdę obraża i wkurza innych, a nic nowego do dyskusji nie wnosi. Przyznaje się sama czasem używam zwrotów na to podobieństwo, jednak najczęsciej z braku już sił do prowadzenia dalszej nieowocnej dyskusji, co nie oznacza, że naprawde tak uważam.
A dlaczego ludzie piszą "To tak, jakby ktoś kto nie lubi romansideł dał Przeminęło z wiatrem 1/10 bo to romansidło" to są rozważania na dłuższą rozmowę. Jedno co jest pewne to to, że ludzie mają pewne gusta którymi się kierują. A przekonać do filmu można kogoś jedynie na drodze równej rozmowy, bez tzw. "jesteś głupi więc nie zrozumiesz".
Ja przyznaję, film jest tylko i wyłącznie rozrywką do obejrzenia przy piwie w gronie znajomych. Zrobiony by można posmiac się z jego wad. Jednak nie każdych musi to bawić. Mnie szczerze mówiąc te wady owszem i śmieszyły, ale w sposób dla mnie nie przyjemny, byćmoże dlatego że zabrakło piwa .. ^^
"Także jeśli ktoś ocenia go na 1/10 , bo np. to jest dla niego film płytki, nic nie wnoszący, żenujący i wogóle nie wie po co takie filmy sa robione, to się nawet nie powinien tu wypowiadać. Bo po co?
To tak, jakby ktoś kto nie lubi romansideł dał Przeminęło z wiatrem 1/10 bo to romansidło. "
Stary, ten film to gówno jakiego jeszcze nie widziałem, żeby mu dać więcej niż 3 na 10 trzeba mieć nasrane.
Ja oglądam dużo jak ty to nazwałeś popcorn movies ale rozróżniam film przy którym nie trzeba myśleć od takiego przy którym nikt nie myślał
A ja trochę na nie i trochę na tak. Film przeciętny, ale zrobiony od samego początku dla zabawy i konkretnej publiczności. Widziałem jakieś wypowiedzi tutaj, że film dno ale Samuel wielki. Myślicie że on jest ślepy? Że jeden z lepszych żyjących aktorów nie czytuje scenariuszy tylko bierze role na chybił trafił? Doskonale zdawał sobie sprawę z tego w co się pakuje (i ja się ciesze), a że film nie do końca jednak im wyszedł, zdarza się nie codziennie można robić "Planet Terror".