PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=200939}

Węże w samolocie

Snakes on a Plane
2006
4,1 21 tys. ocen
4,1 10 1 21125
3,9 17 krytyków
Węże w samolocie
powrót do forum filmu Węże w samolocie

...

ocenił(a) film na 8

Tak patrzę na ocenę filmu i na niektóre komentarze i wydaje mi się, że Polacy są "za mądrzy" na niektóre filmy :p. Wiadomo przecież, że film do ambitnych nie należy, ale jak się go ocenia, to powinno się to robić w gatunku, jaki reprezentuje.
To jest taki typowy "popcorn movie" pzry którym człowiek ma się dobrze bawić, a nie doszukiwać się głębi w niewiadomo czym.
Także jeśli ktoś ocenia go na 1/10 , bo np. to jest dla niego film płytki, nic nie wnoszący, żenujący i wogóle nie wie po co takie filmy sa robione, to się nawet nie powinien tu wypowiadać. Bo po co?
To tak, jakby ktoś kto nie lubi romansideł dał Przeminęło z wiatrem 1/10 bo to romansidło.

W ogóle zauważyłem, że niektórzy na filmwebie póbują z siebie robić jakiś wielkich krytyków filmowych (nie chodzi mi o ten film, tylko ogólnie).

Wszyscy narzekają na amerykanów, jacy to oni głupi, że takie filmy robią.
A może to my jesteśmy za głupi, że by takie filmy oglądać :p ?

mobi_m

jestes za mądry, naprawde... totalnie nie wiem co my tu robimy... ja, oni, my. naprawde nei wiem. tylko sie pod ziemie zapasc.

ocenił(a) film na 1
mobi_m

Bo trzeba odróżnić coś niezbyt wartościowego co nie przeszkadza człowiekowi się świetnie bawić, od totalnie niesmiesznego i niestrasznego gówna, czym są z pewnością "Węże w samolocie".

mobi_m

akurat mobi.m ma racje, jestescie na prawde swietnymi krytykami, pozazdroscic tylko. Weze W Samolocie to wreszcie cos nowego, a nie filmy romantyczne gdzie najpierw para sie poznaje, pozniej kloci, pozniej godzi i kocha i tak w kolko albo jakis krwawy film gdzie gina wszystkie "dobre" postacie oprocz jednej albo dwoch, nie mowiac juz o polskim poczuciu humoru, te kabarety i komedie. W kazdym razie jestescie tak dobrymi krytykami jak tworcy filmu dobrymi tworcami

ocenił(a) film na 1
tom320000

Gratuluję gustu...

mobi_m

A ja się z Tobą zgodzę Mobi! Najlepsi są krytycy typu: "Nie podobał mi się ten film!Może ma tam jakieś walory,ale ogolnie nie tego się spodziewałem to dam mu 1/10" Żenada!

mobi_m

film plytki zboczony niesmieszny niestraszny nic nie wznoszacy beznadziejny itp itd .. ogladalm pare filmów gfdzie akcja dzije sie w samootach i tam chociaz bylo na oc popatrzec a tu..

ocenił(a) film na 2
mobi_m

Film oceniam na 2 za wszstko to czego nie spelnil.Film bez cienia prwdopodobienstwa , fabuła na poziomie płyty chodnikowej. Samuel , dobry aktor zagrał tu chyba aby udowodnic ze moze wystapic w kazdym gatunku nawet kat.Ż.Żenada i rŻygowiny.

mobi_m

zgadzam się w 100% z ...:D ciekawe tylko czy ci wszyscy "krytycy" to zrozumiejA

mobi_m

masz rację niech sobie poczytają PISMO ŚWIĘTE zobaczą co to jest mądrość i dopiero później zaczną się wypowiadać bo mi się wydaje że Ci ludzie po prostu wiekowo są jeszcze młodzi i ktoś musi ich pouczyć że rozum i intelekt ważna rzecz

mobi_m

Ja osobiście uważam, że amerykanie są jednymi z najlepszych twórców jeśli chodzi o filmy. Mają już pewne doświadczenie a przedewszystkim środków dzięki którym mogą zrobić "coś".

Jeśli chodzi o to kto jest głupi a kto nie jest, to napewno nikt z nas nie powinien się na ten temat wypowiadać. "Jesteś głupi" to sformuowanie na odczep się, które tak naprawdę obraża i wkurza innych, a nic nowego do dyskusji nie wnosi. Przyznaje się sama czasem używam zwrotów na to podobieństwo, jednak najczęsciej z braku już sił do prowadzenia dalszej nieowocnej dyskusji, co nie oznacza, że naprawde tak uważam.

A dlaczego ludzie piszą "To tak, jakby ktoś kto nie lubi romansideł dał Przeminęło z wiatrem 1/10 bo to romansidło" to są rozważania na dłuższą rozmowę. Jedno co jest pewne to to, że ludzie mają pewne gusta którymi się kierują. A przekonać do filmu można kogoś jedynie na drodze równej rozmowy, bez tzw. "jesteś głupi więc nie zrozumiesz".

Ja przyznaję, film jest tylko i wyłącznie rozrywką do obejrzenia przy piwie w gronie znajomych. Zrobiony by można posmiac się z jego wad. Jednak nie każdych musi to bawić. Mnie szczerze mówiąc te wady owszem i śmieszyły, ale w sposób dla mnie nie przyjemny, byćmoże dlatego że zabrakło piwa .. ^^

kyanka

Chociaż nie oglądałem tego filmu to skojarzyłem sobie film Epic Movie ( Wielkie Kino)

mobi_m

O LOL... gratulacje dla twórcy tego postu... z kulturą na ty...

ocenił(a) film na 1
mobi_m

"Także jeśli ktoś ocenia go na 1/10 , bo np. to jest dla niego film płytki, nic nie wnoszący, żenujący i wogóle nie wie po co takie filmy sa robione, to się nawet nie powinien tu wypowiadać. Bo po co?
To tak, jakby ktoś kto nie lubi romansideł dał Przeminęło z wiatrem 1/10 bo to romansidło. "
Stary, ten film to gówno jakiego jeszcze nie widziałem, żeby mu dać więcej niż 3 na 10 trzeba mieć nasrane.
Ja oglądam dużo jak ty to nazwałeś popcorn movies ale rozróżniam film przy którym nie trzeba myśleć od takiego przy którym nikt nie myślał

ocenił(a) film na 7
mobi_m

A ja trochę na nie i trochę na tak. Film przeciętny, ale zrobiony od samego początku dla zabawy i konkretnej publiczności. Widziałem jakieś wypowiedzi tutaj, że film dno ale Samuel wielki. Myślicie że on jest ślepy? Że jeden z lepszych żyjących aktorów nie czytuje scenariuszy tylko bierze role na chybił trafił? Doskonale zdawał sobie sprawę z tego w co się pakuje (i ja się ciesze), a że film nie do końca jednak im wyszedł, zdarza się nie codziennie można robić "Planet Terror".