PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=200939}

Węże w samolocie

Snakes on a Plane
2006
4,1 21 tys. ocen
4,1 10 1 21125
3,9 17 krytyków
Węże w samolocie
powrót do forum filmu Węże w samolocie

Na pierwszy rzut oka film wydaje się być głupi, nawet DEBILNY, ale w trakcie oglądania, uderzająca cię fala cliché dialogów i sytuacji, powoduję pewną refleksję. Może o to im chodziło!
Ja się dobrze bawiłem oglądając ten film, dialogi są tak głupie, że aż bezcenne. Wszystko jest tak beznadziejne przesadzone, że zacząłem podejrzewać, że twórcy robili to na siłę - i tak rzeczywiście było! Więc jeśli chodzi o robienie na siłę, debilnych, głupkowatych filmów na bazie klasy B,C itd To ta pozycja jest obok duetu Grindhouse Tarrantino i Rodrigeza .
Żeby zobrazować co mam na myśli link: http://imgs.xkcd.com/comics/so_bad_its_worse.png.

ocenił(a) film na 6
VaeSapiens

dokładnie! mnie osobiście dziwi, że wiele osób nie zauważa, że ten film jest robiony z przymrużeniem oka. Do wymienionych przez Ciebie filmów dodałbym jeszcze np Drag me to hell. w Snakes... już po samym plakacie widać nawiązanie do filmowych plakatów hitów klasy B z lat 80tych. wg mnie zabawa konwencją jest celowa, o czym świadczą liczne gagi w rodzaju "wąż uwieszony na cycku", "wąż uwieszony na ch***", "wąż pod bluzką", przecież nikt do poważnego thrillera by tego nie wrzucił. dodatkowo- zajęcie całej pierwszej klasy byłoby droższe i bardziej zwracające uwagę niż wyczarterowanie małej awionetki, wiec w ogóle ta sytuacja nie mogłaby mieć miejsca. poza tym, dajcie spokój, czy naprawdę wierzycie, że po 9/11 można ot tak sobie przemycić kontener węży do samolotu w USA (jeśli dodatkowo oprócz służb celnych sprawdza go także FBI)? jak się wyłączy mózg, to ogląda sie nawet przyjemnie.

ocenił(a) film na 2
Blacha86

"...przecież nikt do poważnego thrillera by tego nie wrzucił...."

Świetny argument. Szkoda, że reżyser o tym nie wiedział.