PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=569170}

Włóczęga ze strzelbą

Hobo with a Shotgun
2011
5,8 5,8 tys. ocen
5,8 10 1 5757
7,4 8 krytyków
Włóczęga ze strzelbą
powrót do forum filmu Włóczęga ze strzelbą

po 10 minutach po prostu wylaczylam.....moze za wczesnie skoro pisza,ze film dobry? ale niestety wogole mnie nie wciagal...wrecz przeciwnie!

ocenił(a) film na 8
olasza

nie jestes w stanie zrozumiec tego filmu poniewaz .....

... jestes kobieta

danteusz

takie wytlumaczenie ma swoja logike....przyjmuje je :)

ocenił(a) film na 3
danteusz

Też mi wytłumaczenie... Co z tego że jest kobietą? Ja jestem facetem i daję temu filmowi 3/10. Obejrzałem go w ratach bo inaczej nie mogłem przy nim wytrzymać... Rozumiem estetykę tego kina ale w tym filmie oprócz Hauera nie było dosłownie nic ciekawego... No może niektóre sceny gore. Ale to zdecydowanie za mało...

ocenił(a) film na 8
Paul_von_Nod

-Świetnie dobrana ścieżka dźwiękowa;
-kilku kapitalnych aktorów;
-klimatyczne scenografie;
-pomysłowe sceny gore;
-łagodny montaż;
-"over the top" lecz ciekawe dialogi;

Z czystym sumieniem stawiam 8/10.

ocenił(a) film na 4
olasza

Ja obejrzałem do końca ale zawiodłem się. Hobo with a Shotgun ma się nijak do dobrych Machete lub Death Proof. Dużo siekanki z której oglądania nie miałem prawie żadnej przyjemności. Jest mi z tego powodu bardzo przykro bo oczekiwania miałem duże. Takie tam Planet terror tylko że bez fabuły i dialogów i pewnie dlatego tylu osobom się spodobało.

ocenił(a) film na 3
olasza

nie dziwię się ... ten film to pomyłka

ocenił(a) film na 9
napisowaty

Ludzie, co wy gadacie? Ten film mnie zupełnie powalił. Psychodeliczna, dopracowana kolorystyka. Nieustanne sceny przemocy. W dodatku to wszystko nie jest ani trochę zabawne, to jest jak najbardziej szokujące. Tu nie było takiej ironii jak w "Maczecie" czy "Death Proof". Brutalność tego filmu aż przeraża. Po prostu głupio dać go do ulubionych. Jest niesamowicie szokujący, przerażający i to aż w takim stopniu, że nie na miejscu jest stwierdzenie, że się lubi ten film. Dawno mnie tak żaden obraz nie powalił jak ten. Okrucieństwo podane w mocno realistycznej formie, przez co zupełnie nie do opisania. Do tego jeszcze wszystko potęguje muzyka. Filmy pana Rodrigueza mogą się przy tym schować. Dawno nie widziałem tak mocnego filmu. 9/10 ode mnie.

ocenił(a) film na 8
Roy_v_beck

Wyraziłeś w 100% także moje odczucia co do tego filmu. 8/10

ocenił(a) film na 4
Roy_v_beck

Szokujący i przerażający są w moim mniemaniu Urodzeni mordercy. A to były trochę takie popłuczyny.