Co za idiota dodał taką ciekawostkę "Balrog i Sauron należą do Valaruków - plemienia sług
Morgotha. W filmie nie ma w nich za grosz podobieństwa a przecież to jedno i to samo
plemię." i kto to weryfikował przecież to jest NIEPRAWDA!!!!!! Sauron jest z plemienia
Majarów tak jak Gandalf i Saruman. Wystarczy zobaczyć w wikipedii albo poczytać
Silmarillion. Chciałam zgłosić poprawkę ale ją odrzucono (poradzono mi żebym zgłosiła do
usunięcia ale nie mogę bo mi pokazuje tylko napis " zgłoś poprawkę".
Apeluje o usunięcie tej niedorzecznej ciekawostki.
No i co usunęli???
Ja też zgłosiłam do usunięcia ciekawe ile razy trzeba będzie zgłaszać nim to usuną.
Z tym się zgodzę ale w ciekawostce jest napisane że Sauron należał do Valaruków!!!! a to jest nie prawda, to tak jakby ktoś napisał że elfowie to to samo co Orkowie.
a w tym jest jednak trochę prawdy. Orkowie to niegdysiejsi elfowie, uwięzieni przez Morgotha, którego okrucieństwo (mam na myśli różne jego formy, np tortury) sprawiło, że stali się orkami. W Silmarillionie chyba było :D
O Boże. No ładnie.
Czytałeś książkę w ogóle? Jeśli nie, nie pisz lepiej nic. Jeśli tak - nie zrozumiałeś z niej tak totalnie nic, że aż smutno czytać Twego posta.
Żenujące, zupełnie na poważnie.
Widać że nie czytałeś książki, żeby powstał film musiała powstać książka a z oceny wnioskuję że nie jesteś sympatykiem Władcy. Tak oczywiście książkę pisał dla żartu przez 13 lat podczas wojny w okopach. Burak jakich nie mało nie wiesz o co chodzi to poco się odzywasz. A ja dla Tobie życzę naucz się poprawnie czytać i pisać (odpisywać) "jacy Valorakowie jacy majaramowie" bo taka wypowiedź to obraz nędzy, rozpaczy.
Niech mi ktoś wytłumaczy co to ma znaczyć zgłosiłam do usunięcia to teraz mi tak piszą
"Komentarz osoby zgłaszajacej
Sauron nigdy nie należał do plemienia Valaruków jest błędna informacja i proszę ją natychmiast usunąć.
komentarz osoby sprawdzającej
to popraw
osoba sprawdzająca
BLUE_DRAGON"
Jeden pisze to zgłoś do usunięcia jak zgłaszam do usunięcia to mi piszą to popraw przecież to jest bez sensu!!!!!
Ta cała ciekawostka powinna wyglądać tak: "Sauron, Balrog i Gandalf należą do plemienia Majarów z tym ,że dwaj pierwsi zostali sługami Morgotha"
A tak wogóle to czemu brak podobieństwa między nimi jest błędem w filmie ,przecież majarowie mogli mniej lub bardziej przybierać dowolne postacie, twórca ciekawostki nie wie o czym pisze, a weryfikatorzy nie wiedzą co sprawdzają.
Z tym że Barlogowie byli "zaliczani" do Majarów co według mnie bili raczej mniejsi "rangą" od majarów. Barlogowie byli duchami ognistymi ( według książki Silmarilion ) których na początku czasów Morgoth przeciągną na swoją stronę.
Ja wychodzę z założenia że ani tego nie poprawią ani tego nie usuną. Próbowałam jednego i drugiego i za każdym razem mnie zbywali. Poczytali by trochę książek to wiedzieli więcej.