PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737262
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

10/10

ocenił(a) film na 10

Dodałem właśnie jedno oczko (i jest to chyba pierwsza dycha którą dałem) po zakończonym właśnie seansie (a nie był to pierwszy raz). Film jest moim zdaniem jedną z najlepszych adaptacji książki na srebrnym ekranie. Nie chodzi mi oczywiście o wierne trzymanie się książki (co było by nawet niemożliwe przez ograniczany czas seansu), ale o oddanie ducha dzieła Tolkiena oraz rozmach z jakim to uczyniono. Ogląda się to dalej bardzo przyjemnie (pomimo upływu przecież tylu lat !). Kto uważa że film się postarzał, temu proponuję film w wersji na Blu-Ray z obrazem Full HD i dźwiękiem DTS-HD. Ocena dotyczy trylogii. Kto nie widział niech sobie koniecznie zarezerwuje ok 10 godz., przygotuje wiadro popcornu i ... jeszcze tu jesteś ? :)

krzysiek34_ol

Zgadzam się z tobą w 100 %

ocenił(a) film na 10
redoker

Dziękuję, miło mi to słyszeć :) Bawię się w eksperyment pod tytułem - jak po kilkunastu latach zmieni się moje postrzeganie dzieła Petera Jacksona. Kilka dni temu powtórzyłem sobie Dwie Wieże, a dziś chyba pora na Powrót Króla :)

krzysiek34_ol

Ja też uwielbiam wracać do trylogi , Nie chwaląc się od niedawna posiadam projektor full hd i ekran 150 cali i dobry zestaw kina domowego .Oglądanie Władcy Pierścieni Blue- Ray to czysta przyjemność ten klimat, muzyka ,jednym słowem poezja . Myślę że nie zmienie zdania na temat tego dzieła P.Jacksona.

ocenił(a) film na 10
redoker

Nie chwal się ;P Projektora zazdroszczę, ja na razie ekscytuję się 40-calowym ekranem Full HD (w dodatku pożyczonym), ale dźwięk w DTS HD to bajka :)