Okropnie się wynudziłam. Nie zachwycił, wręcz przeciwnie. Nie wiem czym zdobył takie rzesze fanów...kontynuacji nie widziałam, nie wiem może kiedyś oglądnę. Na dzień dzisiejszy wspomnienie Drużyny pierścienia nie zachęca mnie do obejrzenia reszty.
Problem polega na tym, że to nie była 'kontynuacja' i nie ma żadnej reszty. Nie jest to też trylogia, te filmy trzeba traktować jako całość. Przerwiesz oglądanie 'Przeminęło z wiatrem' po 45 minutach i powiesz, że to chała?
mam nadzieje,że najpierw przeczytałaś książkę a potem oceniłaś film?
bo jak nie to moim zdaniem po co oceniasz film?
wszystkie trzy części są bardzo dobre
a wiec, że ja przeczytałam wszystkie części książki
Oceniam film - bo oglądałam. Jak oglądałam to oceniam. Jak z każdym filmem jaki oglądnę i ocenię tak samo zrobiłam z LOTREM. Władca nie jest wyjątkiem, nawet pomimo książki - logiczne
Co do książki - oczywiście - wierzę że musi być dużo lepsza niż film. Z całą pewnoscią - a juz na pewno dzięki opisom krajobrazów, postaci i ogólnie świata w jakim żyli
mnie osobiscie jako wielkiego fana trylogii boli twoja wypowiedz ;]
oczywiscie kazdy ma prawo do wyrazania swoich opinii
-zaczne od tego ze to film zachecil mnie do przeczytania ksiazki a nie odwrotnie , powiesc z kolei byla tak swietna ze przeczytalem ja dwukrotnie
-trzy czesci zajmuja czolowe pozycje we wszystkich swiatowych rankingach filmowych
-dwie z trzech czesci zalapaly sie na miejsce w 10 najlepszych filmach dekady
hmmmm... mysle ze to mowi samo za siebie
mam nadzieje ze Peter Jackson rownie dobrze sprosta wyzwaniu ekranizacji Hobbita ;)
pozdrawiam wszystkich lotromaniakow
No i fajnie. Cieszę się że tak mówisz - odnośnie książki - skoro Ciebie zachęcił film do książki a ona okazała się świetna - to super:) Bo jeśli sięgnę kiedyś po tę trylogię to powinno mi się spodobać;D
A propos - nie wiem czy wiesz z poprzednich wpisów tutaj ale ocenę zmieniałam na 4 - bo po przekalkulowaniu stwierdziłam że to nie był słaby film, lecz taki, który nie spełnił moich oczekiwań:) - mówię o pierwszej części.
Mówisz że cię boli - rozumiem - ja też mam filmy swoje ulubione, przy których boli mnie jak ktoś go nazwie badziewiem - zazwyczaj są to trolle bezmyślne [dlatego tak ich nienawidzę <zły>] No sorry, ale pieklę się jak czytam takie coś:
http://www.filmweb.pl/topic/1267059/4+10.html
http://www.filmweb.pl/topic/1287393/Kiepski.html
http://www.filmweb.pl/topic/1242616/S%C5%82abizna+4+10.html
już nie mówiąc o takich perełkach...
http://www.filmweb.pl/topic/495355/!!!!!!!!!!!!!!!!!!.html
co z tego że film jest ładnie zagrany, z dobrą muzyką i scenerią + efektami specjalnymi jak jest tak tasiemcowaty że... pożal sie Boże
"Cholerny Tolkien, po co napisał taką grubą książkę?!" ;D
Film powinien być jeszcze dłuższy, wtedy fabuła nie zostałaby tak bezlitośnie pocięta.
o gustach się nie dyskutuje. jednemu podoba się ten film a innemu tamten.
ja uważam, że wp jest świetny
są jeszcze gorsze. o księżniczce i żabie czytałam taki;
"Jesteście nienormalni!
Oczywiście, co niektórzy. Są murzyni, biali, żółci, czerwoni, itd. Więc nie rozumiem tej jakże "inteligentnej" dyskusji o mieszaniu ras!!! Wszyscy są wobec siebie równi, a Biblia jest do dupy, skoro nie pozwala na mieszanie ras(osobiście jestem ateistką i uważam, że pisali ją naćpani, tudzież narąbani wińskiem debile). Ale jej nie czytałam, więc nie wiem jak naprawdę było. Lecz nie o tym... bardzo dobrze, że powstają bajki o ludziach różnych ras, ponieważ to oswaja dzieci z tym, że nie tylko biali są na świecie ;)
Nie rozumiem, czemu wśród was jest tyle rasistów?! Zrobili wam coś Ci Afroamerykanie, że tak ich obrażacie?! Nie wiem ,zabili wam matkę, ojca, brata?! Zastanówcie się czasem nad tym co piszecie, bo jest to obraźliwe i niekulturalne.
No i super, że będzie ta bajka. Już się nie mogę doczekać kiedy z młodszą siostrą pójdę do kina.
A niektórym życzę powodzenia z obrażaniem innych ludzi- na pewno wam się to kiedyś wynagrodzi. Oczywiście nie chodzi mi o dobre skutki ;)
Pozdrawiam :)"
Nie wszyscy muszą lubić "Władcę Pierścieni". Niektórzy z początku mogą uważać go za nodne zbiorowisko wszystkiego, co tylko możliwe, inni zaś zachwycają się filmem pod niebiosa. Tak już jesteśmy ukształtowani, iż kochamy łkać w poduszkę podczas uroczej komedii romantycznej czy też dopingować faworyta w walce dobra i zła.
Ja osobiście uwielbiam ową serię.
Pozdrawiam