PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737334
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

3/10

ocenił(a) film na 4

Jak ten film znalazł sie tak wysoko w topswiat, jak on w ogole sie tam znalazl zostanie dla mnie tajemnicą nie mniejsza od III tajemnicy fatimskiej ^.^

PanGumka

hmmm czyżby autor tematu to kolejny troll internetowy, który nie potrafi
nawet podać choć jednego argumentu przemawiającego za swoim wszakże mało
znaczącym zdaniem ?

ocenił(a) film na 4
Ivalor

taktak. jestem trollem internetowym, wychwalem sie czytajac inne opinie trolli na wp, onecie i interii. film byl glupi- prosze bardzo jeden argument.

ocenił(a) film na 8
PanGumka

"Każdy głupi" jest w stanie podać taki argument ?? Raczej nie ......w
każdym bądź razie nie "każdy".

mati_konin

eeeeech powiem ci tylko, że mi cie trochę szkoda. Nie potrafić dostrzec
piękna w tym cudownie przedstawionym uniwersum.

Ivalor

A czy możemy po prostu ignorować ich, czy się nie da?... a tak nawiasem jak już tu jestem, to powiem tylko żebyś najlepiej nic nie pisał jak masz pisać bzdury lub prowokować.

ocenił(a) film na 10
PanGumka

Filmom takim jak WP powinni wlaczac skale oceniania od przynajmnije 7 w gore bo nie jestem w stanie pojac jak takiemu filmowi mozna dac ocene nizsza niz 6 ?! ok dobra film moze komus sie nie podobal pod wzgledem fabuly ale przeciez sa efekty jest znakomita gra aktorska sceny batalistycze za to juz nalezy sie dobra ocena a nie 3 jak zalozyciel tematu ktory tego nie uargumentowal ...

ocenił(a) film na 3
Milten68

bo film jest przeciętny, naciagąny, dłuzy się, nie trzyma w napięciu, jest patetyczny, przewidywalny i infantylny. Po prostu nie rozumiem fenomenu tego filmu.

Thief_

A ja nie rozumiem twojego zdania. Jak tak złożony film można nazwać
infantylnym co ? Obejrzyj sobie jakieś sensacyjne kino klasy B będzie cię na pewno trzymać w napięciu od LOTR tego nie wymagaj.

ocenił(a) film na 10
Ivalor

Z całym szacunkiem dla Was (Thief, PanGumka), jesteście chyba zbyt ograniczeni by móc ogarnąć LOTR. W sumie nie ma się czemu dziwić. Do niektórych filmów po prostu trzeba dojrzeć.

kAwkA

Szczerze mówiąc to już rzecz gustu. Nie każdy musi być przecież fanem fantasy i ciężko od typowego np. realisty wymagać by mu się podobał WP. Niemniej jednak wydaje mi się, że nawet największy wróg tego gatunku powinien dostrzec walory artystyczne filmu jak np. montaż, czy muzyka. W końcu za coś ten film dostał tyle Oskarów. Dlatego swoim skromnym zdaniem uważam, że ludzie którzy oceniają film na 1 lub 2 punkty to zwyczajni ignoranci, ale pozostałych jestem w stanie zrozumieć. Nawiasem mówiąc mnie WP bardzo się podobał. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 3
kAwkA

do tego filmu trzeba dojrzeć? najgłupsze zdanie jakie dzisiaj słyszałem.

Thief_

A ty jesteś najgłupszym jegomościem na jakiego się dziś natknąłem...

ocenił(a) film na 3
Gotrek09

nie moge z kolesia wyżej. Przeciez to nie jest trudny film do zrozumienia i do czego tu dojrzeć? Film jest prosty jak budowa cepa, chodziło mi oto, że film jest poprostu słaby i wymieniłem jego słabe strony.

Thief_

Jak widać po prostu nie rozumiesz przesłania tego filmu, a tak nawiasem, to powiedz mi czy jakikolwiek słaby film dostałby kiedykolwiek Oscara, wątpię, świat stworzony przez Tolkiena od pół wieku jest arcydziełem.

P.S: A tak w ogóle te twoje argumenty są dość mało inteligentne, to że ci się nie podobał ok.., ale twierdząc że jest naciągany i płytki, zupełnie nie masz racji, a się odzywasz.

pozdrawiam.

ocenił(a) film na 3
Gotrek09

oscary o niczym nie świadczą, np. taki gladiator zgranął 5 oscarów, dla mnie to skandal, żeby dać oscara filmowi, który ma tyle błędów i o scenie z butla gazową juz nie wspomne.

ocenił(a) film na 10
Thief_

zrozumiem stwierdzenie, że film Ci się nie podobał, ale żeby twierdzić że jest słaby- to już o Tobie dobrze nie świadczy.

ocenił(a) film na 3
katherinaaa

nie rozumiem dlaczego tak zaciekle bronicie tego filmu. WP jest dla mnie poprostu nudny, patetyczny itd. Lubię fantasy np. gwiezdne wojny, teraz czekam na ekranizacje warcrafta ale władca pierscieni mnie totalnie rozczarował, 1 punktu nie dam bo są jeszcze gorsze filmy od tego.

Thief_

Ojj dzieciaczku dorośnij. Najpierw dowiedz się jakie filmy należą do gatunku fantasy. Z twoich postów wynika, że nie lubisz filmów z przesłaniem ponieważ nie rozumiesz go.

ocenił(a) film na 3
LordRahl

ciekawe do czego tu dorosnąć? co to jest odyseja kosmiczna? sam sie ośmieszasz fanatyku WP

ocenił(a) film na 8
Thief_

gwiezdne wojny to s-f ,a nie fantasy troche gatunki ci sie myla

Anubis668

Tak naprawdę to trudno uznać że Star Wars to s-f czy fantasy ponieważ zawiera prawie wszystkie cechy obu gatunków, A Władca Pierścieni to naprawdę świetny film kostiumy, aktorzy, świetnie nakręcony(nie ma czegoś takiego jak np: światło pada z jednej strony a cień przedmiotu pada w inną )w dodatku krajobrazy są piękne (bardzo trudno rozpoznać czy są prawdziwe czy komputerowe.Właściwie można wytknąć twórcą jeden błąd w drugiej części gdy Eomerowi wypadł miecz z pochwy. Co do fabuły niezbyt wciągająca mimo to film mi się nie nudzi chociaż oglądam go od około 6 lat.

Thief_

Ludzie zawsze popełniają te same błędy na wszelakich forach,witrynach etc. Zamiast być otwartymi - są zamknięci w swoich gustach. Ja np. nie przepadam za gatunkami sci-fi, ale potrafię docenić pracę która została wykonana, oraz przegryźć ten swój gust i dostrzec to co jest ukazane we filmie. Przecież z tego względu zaczęto kręcić filmy...Dojrzeć należy wewnętrznie, aby "widzieć" niektóre rzeczy we filmie, a nie odnośnie gustów...Za długi to temat na stronę internetową :P Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
PanGumka

Film jak i książka którą zachwycają się kolejne pokolenia miłośników fantasy to według mnie Arcydzieło!

A autor tego tematu to zwykły prowokator bo temu filmowi nie da się dać oceny niższej niż 5-6/10 biorąc nawet pod uwagę to ze ktoś nie lubi tego gatunku to powinien docenić przynajmniej piękne zdjęcia, muzykę czy choćby efekty specjalne!

No chyba że ma się 10-12 lat i za kwintesencję oraz arcydzieło kinematografii uważa się Spider-Man'a to sorry :P

david140684

Thief a może byś dokładnie powiedział dlaczego, twoim zdaniem film jest
nudny, infantylny itp. Bo tak bez argumentacji lub jakiegokolwiek
zastanowienia to równie dobrze mogę powiedzieć, że jesteś głupi, pozbawiony
wyobraźni ect ect. Ja tak jednak nie mówię gdyż cię nie znam, ty także nie
powinieneś obrażać tego filmu bez uargumentowania. Bardzo źle to świadczy o
tobie wiesz ?