PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737287
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

Aragorn vs Lurdz

ocenił(a) film na 10

Wielu pewnie juz to wie, ale wkleje taka intrygujaca ciekawostke nt. owej walki.

During the fight scene between Lurtz and Aragorn, Lurtz throws the elvish knife at Aragorn which the Ranger had previously stabbed him with, and Aragorn is forced to deflect the knife with his sword to prevent it from hitting him. This was unscripted; in the original script, the knife was meant to hit the tree behind Aragorn but due to the restricted vision caused by his makeup, Lawrence Makoare, Lurtz's actor, missed his target and threw the knife directly at Viggo Mortensen, Aragorn's actor, who managed to block the throw.

Dla przypomnienia link do filmiku z pojedynkiem: http://www.youtube.com/watch?v=FJf8puSIXTg

Czyz to nie jest imponujace ?:D

ocenił(a) film na 10
dawid1420

Świetna scena walki, ale chyba z wersji kinowej a nie reżyserskiej, gdzie mimo wszystko pojawia się jeszcze jeden "smaczek" :-)))
Szczerze mówiąc walka ta zainspirowała mnie do myślenia o zakupie miecza Uruk-hai:-)
W swojej kolekcji nie przewidywałem dla niego miejsca, ale ze względu właśnie na Lurtz'a z chęcią bym go nabył. Może też broń białą UC z Władcy Pierścieni kolekcjonujesz?
Miłego dnia!

ocenił(a) film na 10
khazad7_2

Nieee, nie jestem kolekcjonerem w zadnej "dziedzinie" :P Nawet kapsli jako dzieciak nie kolekcjonowalem ^^

ocenił(a) film na 10
dawid1420

Ok :-)))