PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737262
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

Blu ray

ocenił(a) film na 10

Widziałem na YT parę scen z rozszerzonego wydania na blu ray. Czy naprawdę "Drużyna..." wygląda tak słabo? Obraz jest bardzo ciemny i taki jakby "zgniły", "zielony". Myślicie, że w następnych wydaniach to poprawią? Film zamierzam kupic dopiero jak będę miał odpowiedni sprzęt i LOTR zostanie wydany razem z "Hobbitem". Jest szansa, że się zajmą tym obrazem?

Banner

Obraz nie jest najgorszy... jest lekka zielono-blekitna poswiata. Nalozyli filtry i przez to obraz troche ucierpial. Np stroj Gandalfa jest lekko zielonkawy.
Tutaj masz przyklad jak wyglada film
http://www.youtube.com/watch?v=Vwcm-73kZE8

ocenił(a) film na 10
MrBaggins

Dzięki. Ta różnica jest zauważalna i bez porównywania. Widziałem na YT np. sceny z Shire i Rivendell i nie podoba mi się to. Jest ciemno i "blado". A pozostałe części chyba ok? Bo w filmikach na YT jakiejś różnicy nie zauważyłem. Mam tylko nadzieję, że jak wydadzą wszystko z "Hobbitem" to naprawią tę "Drużynę...".

Banner

No niestety mamy lepsza jakosc obrazu jesli chodzi o drobne detale, ostrosc i kontrast ale kosztem kolorystyki.
Mysle ze jest szansa ze poprawia obraz. Nie wiem czy wiesz ale wszystkie dodatki w wersji rozszerzonej do Władcy Pierścieni na BD posiadaja napisy. Galapagos sie postaralo i wszystko mamy ladnie przetlumaczone :) Plus dla nich :)

ocenił(a) film na 10
MrBaggins

Już chyba gdzieś pisałes o tych napisach w dodatkach ;-). Jednak i tak nie ma teraz odtwarzacza a poza tym chcę miec wszystko w jednym wydaniu, mimo że "Hobbit" mnie rozczarował.