Całkiem niedawno wydano tzw COMPLETE RECORDINGS do Druzyny pierścienia, zestaw zawierający całą muzykę jaka znajdowała się w filmi 250% tego co mielismy na oficjalnym soundtracku. 3cd+dvd. Oby jak najszybciej pojawiły się podobne zestawy do pozotałych części.
a nie wiesz, gdzie można to jeszcze kupić? nie mogę nigdzie znaleźć, jeśli wogóle słyszeli, to już dawno nie ma :(
Tak się złożyło, że akurat wczoraj ściągnęłam torrentem ów komplecik 3CD (bez DVD - co właściwie na nim jest?), więc jeśli ktoś szuka to w necie znajdzie napewno. Po pobieżnym przesłuchaniu nie widzę zastrzeżeń co do jakości muzyki:).
Na DVD jest ta sama muzyka tylko w jakiejś lepszej jakościowo wersji.
A tak w ogóle tutaj moja recenzja tegoż wydania:
http://www.film.org.pl/soundtrack/tekst/recenzje/lotr_complete.html [www.film.org.pl/soundtr ...]
Soundtrack z Drużyny Pierścienia był moim pierwszym i jedynym, który zakupiłam w oryginale i to z 3 powodów:
- pierwszym bo nigdy wcześniej nie słyszałam tak pieknej muzyki filmowej
- jedynym gdyż, w późniejszym okresie miałam już możliwość ściągania muzyki z internetu
- duży wpływ miała obecość na płycie piosenki Enyi (przeszywające dogłębnie wykonanie), która do tej pory jest jedną z moich ulubionych
Przeczytałam twoją recenzję i przypomniało mi się jak dawno oglądałam ten film i jak bardzo mnie wtedy fascynował Teraz, gdy słucham więcej muzyki filmowej, mogę się z tobą zgodzić, że jest to jedna z najlepszych, a może i najlepsza ścieżka dżwiękowa z filmu, znacznie lepsza w całości niż na wydaniu 1-płytowym - tak samo jak ty czekam z niecierpliwością na pełne wydanie następnych części:)
Mógłbyś polecić muzykę filmową, która wg ciebie jest warta przesłuchania - po lekturze recenzji domyślam się, że trochę w swoim życiu się już nasłuchałeś :)
Zajrzyj na mojego bloga, jest tam temat o muzyce filmowej, mogę tam udzielić nieco informacji na ten temat .
Mam ten soundtrack. Polecam bardzo gorąco. Jest świetny. Wszystkim, którym podoba się muzyka do trylogii, spodoba się i to. Muzyka jest piękna i naprawdę warto wysłuchać tego soundtracka. Czuje się, że to Complete recordings, jak sama nazwa wskazuje.
Ja powiem tyle, że gdy się dowiedziałam o pełnym soundtracku do tej części, liczę na kolejne do następnych, szczególnie do dwóch wież, bo ten soundtrack jest moim ulubionym.
Naprawdę się wam ludziska dziwię, ze zadajecie takie pytania. Mozna bez problemu znaleźc praktycznie wszystko, poproś o pomoc pewnego Muła :P
Ściągnęłam sobie cały soundtrack, ale nie mam utworów z 1CD "Nazgul" i z 3CD "Khazad Dum", mam więc pytanie: czy ten pierwszy utwór to odpowiednik "Black Rider" z normalnego soundtracku, a drugi "Bridge of Khazad Dum", czy to jakieś inne utwory?
Tak te utwory się różnia.... mają pewne podobienstwa, ale żaden oprócz "May It Be" nie jest w 100% tym samym co we wcześniejszym wydaniu Soundtracka :)
Pozdrawiam
P.S. Zachęcam również do przeczytania recenzji Gieferg`a, jest napisana naprawdę świetnie, fachowa robota:), zreszta co się dziwić, Fan władcy i wszystko jasne :)
Tak te utwory się różnia.... mają pewne podobienstwa, ale żaden oprócz "May It Be" nie jest w 100% tym samym co we wcześniejszym wydaniu Soundtracka :)
Pozdrawiam
P.S. Zachęcam również do przeczytania recenzji Gieferg`a, jest napisana naprawdę świetnie, fachowa robota:), zreszta co się dziwić, Fan władcy i wszystko jasne :)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
"may It Be" teżnie jest takie samo - we wcześniejszej wersji jest wkomponowane w muzykę instrumenatlną, tutaj jest wyseparowane.
A są jakieś wiadomości na temat dalszych płyt, to znaczy czy pojawią sie te Coplete Score do innych częsci ?