PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737315
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

Całkiem niedawno wydano tzw COMPLETE RECORDINGS do Druzyny pierścienia, zestaw zawierający całą muzykę jaka znajdowała się w filmi 250% tego co mielismy na oficjalnym soundtracku. 3cd+dvd. Oby jak najszybciej pojawiły się podobne zestawy do pozotałych części.

ocenił(a) film na 9

a nie wiesz, gdzie można to jeszcze kupić? nie mogę nigdzie znaleźć, jeśli wogóle słyszeli, to już dawno nie ma :(

ocenił(a) film na 10

Tak się złożyło, że akurat wczoraj ściągnęłam torrentem ów komplecik 3CD (bez DVD - co właściwie na nim jest?), więc jeśli ktoś szuka to w necie znajdzie napewno. Po pobieżnym przesłuchaniu nie widzę zastrzeżeń co do jakości muzyki:).

użytkownik usunięty
moniaaa7

Na DVD jest ta sama muzyka tylko w jakiejś lepszej jakościowo wersji.
A tak w ogóle tutaj moja recenzja tegoż wydania:

http://www.film.org.pl/soundtrack/tekst/recenzje/lotr_complete.html [www.film.org.pl/soundtr ...]

ocenił(a) film na 10

Soundtrack z Drużyny Pierścienia był moim pierwszym i jedynym, który zakupiłam w oryginale i to z 3 powodów:
- pierwszym bo nigdy wcześniej nie słyszałam tak pieknej muzyki filmowej
- jedynym gdyż, w późniejszym okresie miałam już możliwość ściągania muzyki z internetu
- duży wpływ miała obecość na płycie piosenki Enyi (przeszywające dogłębnie wykonanie), która do tej pory jest jedną z moich ulubionych

Przeczytałam twoją recenzję i przypomniało mi się jak dawno oglądałam ten film i jak bardzo mnie wtedy fascynował Teraz, gdy słucham więcej muzyki filmowej, mogę się z tobą zgodzić, że jest to jedna z najlepszych, a może i najlepsza ścieżka dżwiękowa z filmu, znacznie lepsza w całości niż na wydaniu 1-płytowym - tak samo jak ty czekam z niecierpliwością na pełne wydanie następnych części:)

Mógłbyś polecić muzykę filmową, która wg ciebie jest warta przesłuchania - po lekturze recenzji domyślam się, że trochę w swoim życiu się już nasłuchałeś :)

użytkownik usunięty
moniaaa7

Zajrzyj na mojego bloga, jest tam temat o muzyce filmowej, mogę tam udzielić nieco informacji na ten temat .

użytkownik usunięty

Mam ten soundtrack. Polecam bardzo gorąco. Jest świetny. Wszystkim, którym podoba się muzyka do trylogii, spodoba się i to. Muzyka jest piękna i naprawdę warto wysłuchać tego soundtracka. Czuje się, że to Complete recordings, jak sama nazwa wskazuje.

użytkownik usunięty

Ja powiem tyle, że gdy się dowiedziałam o pełnym soundtracku do tej części, liczę na kolejne do następnych, szczególnie do dwóch wież, bo ten soundtrack jest moim ulubionym.

A ma ktoś może jakieś namiary na tę muzykę ?

użytkownik usunięty
Chmielu_4

Naprawdę się wam ludziska dziwię, ze zadajecie takie pytania. Mozna bez problemu znaleźc praktycznie wszystko, poproś o pomoc pewnego Muła :P

Muł smierdzi :), ale ok, za wcześnie zapytalem.... więc nie bylo pytania:)

użytkownik usunięty

Ściągnęłam sobie cały soundtrack, ale nie mam utworów z 1CD "Nazgul" i z 3CD "Khazad Dum", mam więc pytanie: czy ten pierwszy utwór to odpowiednik "Black Rider" z normalnego soundtracku, a drugi "Bridge of Khazad Dum", czy to jakieś inne utwory?

Tak te utwory się różnia.... mają pewne podobienstwa, ale żaden oprócz "May It Be" nie jest w 100% tym samym co we wcześniejszym wydaniu Soundtracka :)
Pozdrawiam

P.S. Zachęcam również do przeczytania recenzji Gieferg`a, jest napisana naprawdę świetnie, fachowa robota:), zreszta co się dziwić, Fan władcy i wszystko jasne :)

Tak te utwory się różnia.... mają pewne podobienstwa, ale żaden oprócz "May It Be" nie jest w 100% tym samym co we wcześniejszym wydaniu Soundtracka :)
Pozdrawiam

P.S. Zachęcam również do przeczytania recenzji Gieferg`a, jest napisana naprawdę świetnie, fachowa robota:), zreszta co się dziwić, Fan władcy i wszystko jasne :)

Pozdrawiam

Pozdrawiam

Chmielu_4

O w morde, sory za te poprzednie net się wiesz i później wychodzi takie coś:/

użytkownik usunięty
Chmielu_4

"may It Be" teżnie jest takie samo - we wcześniejszej wersji jest wkomponowane w muzykę instrumenatlną, tutaj jest wyseparowane.

A są jakieś wiadomości na temat dalszych płyt, to znaczy czy pojawią sie te Coplete Score do innych częsci ?

użytkownik usunięty
Chmielu_4

Już wszystko mam, wszystko wiem, a recenzję Gieferga też czytałam, nie robiłam tego od razu, bo gdybym nie przesłuchała soundtracku najpierw, nie do końca by do mnie dochodziło, o czym on pisze :D.