Pstykam pilotem i co widzę? Na tvn leci WP. Myślę sobie że chwilkę popatrzę,ale coś się nie zgadza. Co z tym obrazem,jakby tracił klatki,przycinał. O co biega? Nie wytrzymałem,wziąłem płytę bluray i sprawdzam. Obraz igła,klatki też,wszystko śmiga jak lala. Co oni za wersję puścili,VCD/dvd? Miał ktoś podobnie?
Tak wiem że kinowa,chodzi mi o jakość obrazu. A dokładniej o pewne rozmycie. Zwykła scena dialogu,stałe ujęcie a obraz jakby się poruszał lekko pływał. Nie wiem o co biega? WYRY STYŃDŻ;)
Dla mnie też w pewnych momentach obraz był nieostry, zwłaszcza na początku filmu.
Pisałem Ci już żebyś nie trolował w moich tematach.Więc jeszcze raz grzecznie informuje....wyjdź.
Nie trolluję, tylko stwierdzam fakt, a to jest forum publiczne. Jak ty pisałes na forum Hobbita to była dobrze, co?
Posłuchaj uważnie co teraz ci napisze. Masz ostatnią szanse aby odpuścić i opuścić temat. W przeciwnym razie GWARANTUJE ci że Twój każdy temat na forum,który założysz będzie bezużyteczny,a słowo spam nabierze zupełnie innego znaczenia. Radzę się zastanowić,i to dobrze.
To już się nie można wypowiedziec na temat obrazu? Sam zadałes pytanie w temacie.
A zresztą, nie strasz mnie. Będziesz spamował, w koncu cie zbanują.
Żegnam.
Szkodnikom mówimy nie.O merytorycznych dyskusjach nie masz pojęcia.I nie straszę tylko obiecuję.Twoja osoba będzie sławna w negatywnym tego słowa znaczeniu ,a twoje chamstwo,hipokryzja i kłamstwa,przedstawione jak nigdy do tej pory.O swoje konto się nie martwię;)
W sumie to już mam: Władca Pierścieni : Dwie wieże (2002) ( Edycja rozszerzona )
Zastanawia mnie dlaczego w kinach i w TV puszczają zawsze te krótsze?
film strasznie klatkował, szczególnie to było widać przy dynamicznych scenach, może to przez ten wicherek :)
Czyli jednak to nie masoni,iluminaci,choroba dwu-biegunowa,czy wielki rozbłysk czerwonego karła.
Faktycznie może pogoda miała na to wpływ.
Bardzo możliwe że to wpływ silnego wiatru bo u mnie też przez moment obraz dość dziwnie odbierał...
Co roku ten film wyglądał identycznie. Gdy był emitowany na TVN 7 obraz się nie różnił niczym.
Na DVD czy bluray film wygląda dużo lepiej.
Nieczęsto przecież w tv puszczają filmy w wysokiej jakości. Przeważnie to 4:3 VCD. Potem ludzie myślą, że film się starzeje. Na blu Drużyna wygląda obłędnie to prawda. Jakby właśnie wyszła z kina.
ja nie widziałem różnicy, jakiejś dużej, przynajmniej nic co by mi przeszkadzało. Zresztą to jest TV a żadne TV, komputer, netbook, tablet, psp nie zastąpi prawdziwego kina. Ale dla zabicia czasu taki film jak Władca Pierścieni nie szkodzi obejrzeć, w TV, zwłaszcza że w okresie zimowym, nie ma co robić, w TV same nudy i powtóry. Jedyny taki Władca Pierścieni nie jest nudny, mimo że puszczany jest w TV od 7-8 lat czy nawet i więcej.
Ogólnie to nie. Miałem tak w jednym momencie: Gdy drużyna płynęła rzeką i pokazywali Uruk-hai którzy ich ścigali.
według mnie był spoko ;) jak zawsze. Zresztą uwielbiam oglądać Władca Pierścieni w TVN. I za każdym razem czuję jak bym oglądał ten film pierwszy raz ;)
a tym bardziej że Władca Pierścieni Drużyna Pierścienia to moja ukochana część, z całej sagi Śródziemia, w końcu teraz mamy sagę Śródziemia
pozdrawiam
U mnie przycinającą animacje w tym filmie było widać najbardziej podczas scen które ukazywały duże obszary terenu. Na początku myslalem ze to wina dekodera który zakupiłem do tv crt. Następna emisja na tvn i mysle sobie: pójdę do drugiego pokoju gdzie jest nowszy i wiekszy odbiornik. Efekt był taki sam a jeszcze bardziej uwidaczniający się. Więc jednak to wina emitera czyli kanału TVN. Mają stare wydanie tego filmu. W innych produkcjach kinowych które tvn zapodaje tez co nieraz widuje ten efekt.