PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737287
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

EE

ocenił(a) film na 10

Rezyserska wersja. Warto obejrzec a moze posiadac? JAk myslicie? Gdy ma sie kinowa to troche chyba bez sensu

marek1986_1986

Wrecz przeciwnie... pozycja obowiazkowa... polecam na bd jesli posiadasz takowy odtwarzacz plyt bd. Jest na czym oko zawiesic...

ocenił(a) film na 10
marek1986_1986

Warto. Zawsze oglądałem wersję kinową, dopiero niedawno miałem okazję obejrzeć wersję reżyserską i nie zawiodłem się. Niektóre sceny są ciekawe.

ocenił(a) film na 10
Anthrax91

Widziec a posiadac to dwie kwestie ... Widziec widzialem...- posiadac sie wacham

ocenił(a) film na 10
marek1986_1986

w przypadku Władcy wersje kinowe są lepsze

ocenił(a) film na 10
GeorgePatton

No moze po za powrotem krola

ocenił(a) film na 8
marek1986_1986

Hej, moglibyście wskazać, czy pod poniższym linkiem na allegro jest wersja reżyserska?

http://allegro.pl/wladca-pierscieni-trylogia-wersja-rozszerzona-12d-i2638478493. html

Czas trwania nie zgadza się z tym co jest na wikipedii? Może ktoś wie, z czego wynika ta różnica?

http://pl.wikipedia.org/wiki/Wersja_re%C5%BCyserska

208 min vs 200 min - drużyna
223 min vs 206 min - wieże
251 min vs 240 min - powrót

ocenił(a) film na 10
Lestat

A na blue ray jeszcze inne czasytrwania sa. Powrot krola 260 minut. mi sie wydaje ze rezyser caly czas dorzuca jakies fragmenty liczac na kase od fanow trylogi. dla mnie to jest nie uczciwe i naciagnie. I tak niema jak ksiazki. Sa najlepsze.

ocenił(a) film na 10
marek1986_1986

Na twoim miejscu bym darowal sobie rezyserska wersje !.Psuje caly film.Ja uwielbiam Wladce ale bez rezyserskiej wersji.
Pamietajcie ze rezyserska wersja to wszystko co najgorsze i z czego rezyser zrezygnowal zeby film trzymal sie kupy i wszystk pasowalo.
Rezyserska wersja odradzam stanowczo psuje caloksztalt filmu.
W rezyserskiej wersji jest taka sobie gra aktorska i kiepski montarz scen.

ocenił(a) film na 10
lavrenzo84

Aha... czyli powiadasz że w reżyserskiej aktorzy grają słabiej i montaż jest gorszy ? Bez komentarza...

ocenił(a) film na 10
Joecrou

Wg mnie rezyserska jest po to zeby zarobic dodatkowo na fanach. Aktorzy graja tak samo. POprostu niektore sceny zmieniaja sens. Ja osobiscie w reyserskiej lubie bardzo powrot krola

ocenił(a) film na 10
marek1986_1986

Reżyserska, to wersja filmu bez żadnych przycięć które były konieczne do wyświetlania filmu w kinach, jako ze występują pewne ograniczenia czasowe ; )

lavrenzo84

Wybacz mi moje slowa... ale po prostu nie masz racji i napisales bzdury. Jesli uwazasz ze wersja rozszerzona zawiera wszystko co najgorsze i za kinowa jest lepsza to nie wiem czy ogladales ten sam film co ja... BO JEST ZUPELNIE ODWROTNIE!!!

ocenił(a) film na 10
MrBaggins

Pewne jest jedno. Napewno chodzi o kase. No bo napewno znjada sie tacy co pierw kupia kinowa wersje a potem rezyserska

marek1986_1986

Po czesci sie zgodze bo tryolgia okazala sie hitem zarowno filmowym jak i kasowym wiec odcinanie kuponow trwa... Ale fani powinni docenic mozliwosc posiadania dluzszej, rozszerzonej wersji zamiast tak marudzic. Przeciez PJ nie zmusza nikogo do zakupu, jest to alternatywa dla tych ktorzy maja ochote miec takowa wersje. Wiec kto chce ja miec ten kupi :) JAKO FAN TOLKIENA I FILMOW powinienes chyba cieszyc sie ze masz mozliwosc "spedzic" wiecej czasu w Śródziemiu dzieki prawie 3 godzinom dodatkowych minut :) wersja rezyserska jest swietna i zdecydowanie ciekawsza oraz bogatsza niz ta kinowa. Poza tym nie wiem czy niektorzy zdaja sobie sprawe ale kazda rozszerzona czesc trylogii bylaby zbyt dluga aby widz w kinie mogl wysiedziec... stad powstala wersja kinowa, skrocona. Dla wytrwalych jest rezyserska. Pozdro

ocenił(a) film na 10
MrBaggins

No masz racje. Ale chce przypomniec ze w histori kina to naczesciej wydawany film juz dzis. Ma najwiecej edycji. Wychodzi praktycznie co roku. Az dziwi mnie ze niema w kinach jeszcze wersji 3d. Ja osobiscie w rezyserskiej najbardziej lubie powrot krola

ocenił(a) film na 10
marek1986_1986

Naciąganiem na kasę to był zabieg Camerona, który powtórnie wypuścił do kina Avatara w wersji "reżyserskiej" z dodatkowymi 8 (słownie: ośmioma) minutami. W przypadku Władcy Pierścieni mamy prawdziwe wersje reżyserskie, które uzupełnione są o dodatkowe 30-50 minut wcześniej wyciętych scen. Nie ma pokazywano ich powtórnie w kinie, leżą spokojnie na półce w sklepie. Jeśli ww jakiś sposób żal Ci na nie pieniędzy ściągasz nielegalnie, oglądasz i wtedy oceniasz czy warto kupić. Jeśli to jest "skok na kasę" to już nie wiem co takim skokiem by nie było.. Miał niby udostępniać film za darmo?

ocenił(a) film na 10
aqu32

Rezyser wladcy dolacza w g mnie to takich rezyserow jak Lucas czy wspomniany Cameron. Ci trzej panowie wydaja co jakis czas swoje dziela. A wezmy Nolana i jego batmany . SAm przyznal sie ze ma material niewykorzystany ale nie wyda tego gdy uwaza ze to nieuczciwe wobec widzow. Zgodze sie z nim. To troche taka zabawa w kotka i myszke. Wladca olacza do ligi tej co gwiezdne wojny. Jeden film. Wiele wersji. Wiesz pomysl kupowiania jak posiada sie wersje kinowa jest bez sensu. Nie niemal by ich udostepiac za darmo, lecz na jednym wydaniu zrobic dwie wersje. Widz sam wybiera co chce obejrzec. No sciaganie z netu dvd-ripa ma sens. Mozna ocenic.....i zyc dalej.A Avatar ostatecznie ma 3 wersje :)