PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737239
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

GDZIE JEST GOLLUM?!

ocenił(a) film na 10

powiedzcie mi, czy oni pominęli postać Golluma????????? przeglądałem albumy: Przewodnik po filmie oraz Przewodnik po postaciach filmowych (lub jakoś tak) i nie było tam ani wzmianki o Gollumie, ani jednego zdjęcia z nim! czy to przypadek, czy ta postać została wyeliminowana z filmu?! jak ktoś coś wie, niech da znak!!!

toom

Gollum alive!
Ależ skąd, jak mogliby pominąc Golluma. Fakt, ze zmian jest wiele, ale nie aż tak. Gollum będzie, ale dopiero w drugiej części. Jak dokładnie się poszuka w książkach (w tym o kręceniu filmu), to znajdzie się o nim wzmiankę. Zdjęć nie ma dlatego, że -jak to zapowiedziano- wygląd Golluma ma być niespodzianką. Jest on w całości zrobiony komputerowo, a głos podkłada niejaki pan Andy Serkis.
Więc, niestety, musimy jeszcze trochę poczekac, aby przekonać się jak wyglądać będzie Gollum.
Pozdrawiam wszystkich fanów tego uroczego stworzonka (to jedna z moich ulubionych postaci w LOTR!)

użytkownik usunięty
toom

Histeryk
Histeryzuje Pan
Gollum w filmie oczywiście jest.Całokowicie wygenerowany komputerowo. I jest niesamowity...
Moja rada. Niech Pan poczeka do 15 lutego.

Tanaquil

użytkownik usunięty
toom

Gollum
spoko....jest Gollum. pominięty jest właściwie tylko wątek Toma Bombadila... film widzialam wczoraj w nocy na specjalnym przedpremierowym pokazie Warner Bros w Warszawie i dotąd nie mogę się otrząsnąć..
zapierające dech w piersiach widowisko, zrobione z pasją i wielkim szacunkiem dla Trylogii. świetna obsada - szczególnie Frodo, Saruman i Aragorn. Oscary murowane! zaraz po premierze pędem biegnę na bis!
pzdr
ksenia

ocenił(a) film na 10

jak się dostać?
Byłaś na pokazach przedpremierowych? Jak się tam dostałaś? Czy jest jeszcze możliwość dostania się na następny taki pokaz? Bardzo by mnie to interesowało.

użytkownik usunięty
toom

gollum jest:)))))))))
w pierwszej czesci zostaly pokazane lapska golluma np. podczas tortur ktore mu zadawaly orki, widac rowniez oko golluma w kopalniach Mori jak obserwuje druzyne pierscienia