Wiecie, ja nie jestem jakąs fanką WP, dziś na TVN obejrzałam ten film po raz drugi. Pierwszy raz widziałam w internecie.
I zauważyłam że w telewizji było bez kilku scen, tych w lesie u elfów. Nie ma jak wszyscy dostają prezenty, tylko Frodo. I chyba w tej częsci dostali ten chleb czy coś, co był bardzo sycący (zjesz kawałek i najesz się a Merry i Pippin zjedli ich dużo. Śmieszna ta scena, ale jej nie widziałam).
To są sceny specjalne- usunięte, czy tylko wycięte w wersji TVN? ;p
na TVN pokazali standardową wersje filmu (178 min), istnieje jeszcze wersja reżyserska dłuższa o 30 minut, zawierająca sceny których nie ma w wersji standardowej
A szkoda, bo reżyserska jest lepsza. Żal tych scen, bo są znaczące i ważne dla fabuły, np. dary od Galadrieli.
O dziekuje za informacje, to po raz pierwszy musialam obejrzec wersje rezyserka :) warto bylo. Czytalam ze w wersji skroconej nie ma rowniez tych rozmow, droczenia sie ze soba Gimliego i Legolasa :D
Ale szkoda ze nie bylo darow od Galadrieli, bardzo fajna i chyba wazna scena. W sumie ksiazki czytalam dawno to sie nie orientuje xd