PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737262
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

Witam, wiem ze to moze byc dosc nie potrzebny temat ale wiem ze na pewno jest wiele osob
ktore jeszcze nie widzialy filmow a chca je zobaczyc.
Wowczas pojawiaja sie pytania, ktora wersje zobaczyc najpierw? Normalna czy Rozszerzona?
Wedlug mnie powinno sie zaczac od wersji normalnej.
Jestem jedna z tych osob ktore ogladaja Wladce Pierscieni jedynie w wersji rozszerzonej, ale
rowniez zanim zobaczylem te wersje uwielbialem wersje normalne.
Poza tym wersja normalna jest zrobiona dla osob ktore nie czytaly ksiazek, wersja rozszerzona
moim zdaniem przynajmniej, jest dla tych ktorzy czytali ksiazki i czegos im brakuje, jest
pewnego rodzaju ciekawostka dla fanow, i jest rowniez bardzo dluga, wiec moze odstraszyc
nowych widzow.
Oczywiscie nie jest powiedziane ze ktos kto nigdy nie czytal ksiazek, nie wie nic o swiecie
Tolkiena, po zobaczeniu najpierw wersji rozszerzonej nie bedzie lubil filmow.
Czyli Extended Edition jest bradziej czyms dla fanow ktore chca wiecej, jednak jezeli ktos
czytal ksiazki, nie widzial filmow to mysle lepiej jest zobaczyc Extended Edition, bo ta zawiera
wiecej materialu z ksiazek.

Jezeli chodzi o jak ogladac Wydanie Rozszerzone, wiele osob pewnie oglada jedna czesc na
dzien, niektorzy wszystkie jedna po drugiej, ja osobiscie polecilbym sposob w ktory ja
ogladam Wladce, jedna plyta na dzien, czyli dla mnie ogladniecie Wladcy zajmuje 6 dni.
Oczywiscie co kto woli, ale jesli nie ma sie czasu, albo ciezko wysiedziec dlugo przed
telewizorem (wiem ze niektorych dlugie filmy mecza) lepiej jest tak zrobic, tym sposobem nie
czujemy znuzenia, Wladca Pierscieni to wedlug mnie film PERFEKCYJNY ktory jednak ma
powolne momenty ktore moga nudzic.