Może dlatego, że jestem dojrzały emocjonalnie i nie jarają mnie takie tanie bajeczki dla dzieci?
Bajeczką to jest Hobbit. Jeśli nie obejrzałeś wersji rozszerzonych WP, to możesz się powoli za nie zabierać.
A przepraszam bardzo co mam dodać do tej porywającej dyskusji?? Mam jak idiotka zachwalać LOTR?Przekonywać,żę jestem dojrzała emocjonalnie i nie jarają mnie tanie bajeczki? Pytanie po co? Jeśli Ci się nudzi idź zwal się do kogoś innego .
I myślisz ,że ktoś w to uwierzy ? Nikt o zdrowych zmysłach majacy powyżej 20 lat nie dałby rady obejrzeć filmu fantasy .
Moi rodzice są o zdrowych zmysłach i jakoś bez problemu dają rade obejrzeć Pottera czy Władców Pierścieni.
Albo w przeciwieństwie do Ciebie potrafią zrozumieć taki film jak Władca Pierścieni.
Poza tym z tego co tutaj piszesz można wywnioskować, że to ty masz mentalność dziecka.
Gdybym miał mentalność dziecka to dałbym rade obejrzeć coś takiego jak harry Potter czy Władca Pierścieni . A po drugie w tych bajeczkach dla małych dzieci nie ma niczego do rozumienia .
Masz bardzo szerokie pojęcie o filmach widzę, jak i skalę oceniania- 1 albo 10 ;) bawią mnie takie osoby które oceniają ten film na 1. Rozumiem, że taka tematyka może komuś nie podchodzić ale wyższa ocena zdecydowanie nalezy sie za chociażby muzykę czy efekty.
Nienawidzę efektów specjalnych a muzyka również w ogóle mi się nie podobała . Dla mnie to w ogóle nie jest film tylko jakiś zlepek obrazów bez ładu i składu.
Nie wierzę :D Nawet nie urzekły Cię obrazy? Rivendell, Shire? W ogólnie oglądaliśmy ten sam film? :D
Ja obejrzałem jakieś pół godziny i dałem sobie spokój nawet nie wiem co to jakieś Rivendell albo Shire .
Z ciekawości przejrzałam Twoje ocenione filmy i zaczynam myśleć że to konto zostało utworzone dla picu, bo aż nie wierzę że człowiek może być tak ograniczony
Przestałam nawet za 2 razem mu nie dopisałam więc.Nie jest zle :-) lubię się odroczyć :-)
ok spoko :);) ale tylko nie z nim :) jak on coś napiszę to nie wiadomo czy płakać i śmiać się z niego :) jeden z oryginalniejszych forumowiczów na tym forum :)
Fantasy dzieli się na wiele podgatunków, jest jakaś tam fantastyka dla dzieci: Hobbit, Harry Pottery i jest fantastyka dojrzalsza (najczęściej jest to Dark Fantasy, ale zwykła fantastyka jak Tolkien również ociera się o dojrzałe tematy). Uważam ze dopiero dojrzały człowiek właśnie po 20-stce może docenić i zrozumieć szerokie pojęcie fantastyki. To nie jest gatunek dla dzieciaków i nigdy nie był, są dzieła dla dzieci ale stanowią mniejszość, jeżeli ktoś tak widzi gatunek jako ,,bajki dla dzieci'' oznacza to ze jest zbyt ograniczony umysłowo i z fantastyką styczności nigdy nie miał.
A pana Smalczyka już na forum niejednokrotnie widziałem i po prostu szedł facepalm za facepalm, więc nie ma co się przejmować jego opinią.
A potrafił byś stworzyć jak to ty ująłeś ,,Tanią bajeczke dla dzieci" ? I w sensie napisania książki i stworzenia filmu. Obie rzeczy są cholernie trudne więc zastanów się nad tym co mówisz. Hobbit jest bajką dla dzieci,bardzo piękną zresztą,którą kochają również dorośli. Jeśli chodzi o Władcę Pierścieni dla dziecka jest to super opowieść,którą się zachwycają.Ale już starsze osoby widzą w tym coś więcej. Władca Pierścieni to ikona Fantastyki.Widocznie gustujesz w czymś innym.
Film ma tyle ukrytej symboliki, przekazu i jest tak inteligenty, że przerasta większość tych twoich "dojrzałych filmów". Dialogi z klasą, powaga, honor to nie cechy typowe dla "taniej bajeczki dla dzieci". Z chęcią bym ci pojechał, lecz zaraz najprawdopodobniej admini wysłaliby mi ostrzeżenie.
To ile ty masz lat z 60 ??? ja mam 23 i film mi się podobał tak samo mojemu ojcu co ma lat 44 strasznie stary musisz być .......