PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737287
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

Klimat ...

ocenił(a) film na 10

Wczoraj oglądałam Władców i do teraz mam w głowie ostatnie sceny z tą nastrojową
muzyką w tle. Nic dziwnego, że ten film dostał za nią Oscara. Kto się ze mną zgadza, że
muzyka jest świetnie dopasowana niech się tu wpisze!

ocenił(a) film na 10
daria111

Zgadzam się. Ta muzyka jest niesamowita. Bez niej to nie byłoby to samo...

martik97

w momencie, gdy leciały końcowe napisy, leżałam na łóżku, gapiąc się w ekran i słuchając May it be... jedna wielka MAGIA, magiczna muzyka, magiczny klimat

ocenił(a) film na 10
saltwater88

Ta muzyka nie może się znudzić... Ile razy by jej się nie słuchało, za każdym razem brzmi wyjątkowo. Nie wyobrażam sobie tego filmu bez muzyki.

użytkownik usunięty
martik97

Zgadzam się, Howard Shore wykonał kawał świetnej roboty. Muzyka jest zajebista.

Piosenkę na napisach "May it be" akurat skomponowała Enya, ale Shore odwalił kawał dobrej roboty za muzykę w filmie to prawda ;)

ocenił(a) film na 8
martik97

Film bez tej muzyki to nie to samo. Ale sama muzyka, słuchana dość głośno, odsłania nowe dźwięki, które można było przegapić w filmie. Macie rację - świetna robota :)

saltwater88

May it be to jeszcze nic... Napisy końcowe po Powrocie Króla i Into the West to dopiero magia!!! Płaczę za każdym razem :)

użytkownik usunięty
daria111

Racja klimatyczny i najlepszy film fantastyczny!(:

ocenił(a) film na 10
daria111

Mała poprawka - "wczoraj oglądałam WŁADCĘ". :) Odnośnie muzyki to nie ma o czym dyskutować - klimatyczna i piękna.

ocenił(a) film na 10
daria111

absolutnie cudowna :) ja mam na mp3 normalną wersję, ale ostatnio zdobyłam też (ha ha ciekawe jak ;)) Soundtrack do rozszerzonej wersji filmu, do tego piosenki The Tolkien Ensemble - przecudownie śpiewają wiersze Tolkiena, i jeszcze kilka innych wykonań tolkienowskiej poezji - ponad 200 utworów, a w tym około 190 Howarda Shora/e (jakkolwiek sie to odmienia) - żyć nie umierać ;D