Z całym szacunkiem dla Cate Blanchett (uwielbiam ją, wręcz ubóstwiam), ale myślę, że
Lucy Liu sprawdziłaby się o wiele lepiej jako Galadriela we Władcy Pierścieni. Nie chodzi mi
o to, żeby zrobić z elfów azjatów, ale powinny one mieć egzotyczną urodę. A Lucy może i jest
azjatką, ale i tak wyróżnia się w tłumie tych gładziutkich skośnookich piękności ;)
Zajmuję się obróbką zdjęć zawodowo i pozwoliłem sobie troszkę Lucy "dostosować" do
realiów Władcy Pierścieni. Po prostu zrobić z niej elfkę ;) Jakby ktoś miał ochotę zobaczyć to
daję link: http://contorteddeity.deviantart.com/art/Warhammer-female-elf-eldar-Lucy-Liu-mak eover-353000323
Care lepsza! i sorry ale ta obróbka Ci nie wyszła... Ale to tylko moje skromne zdanie...
Z całym szacunkiem dla ciebie, ale myślę, że zupełnie nie masz racji - Cate jest idealna jako Galadriela. I z urody, na której się skupiłaś w swoim komentarzu, a co nie jest najważniejsze. Cate ma to coś, co powinna mieć Galadriel - charyzmę, majestat, mądrość, szachetność i jakąś taką ponadczasowość oblicza, i co najistotniejsze - jest nieporówanie bardziej utalentowana niz Lucy Liu. Ja akurat dziękuję Bogu, że Jackson i jego ekipa wybrali Cate Blanchett.
Nie wyobrażam sobie kogoś innego w roli Lady Galadrieli jak tylko Cate Blanchet. Nie ma aktorki która mogła by tak w cudowny sposób zagrać Lady Galadrielę. Sorry ale dla mnie nie masz racji. Cate Blanchet jest niezastąpiona
Nie sprawdzałaby się. Tolkienowskie elfy pod względem fizycznym to po prostu piękniejsi, doskonalsi ludzie (mówimy o północnoeuropejskich kanonach urody), nie ma am nic o egzotycznej urodzie, ba, nawet o spiczastych uszach nie ma żadnej wzmianki. Ta przeróbka kojarzy mi się właśnie z elfami z Warhammera, którzy z niewiadomych przyczyn na wielu artworkach mają twarze kosmitów z Roswell.
Umiejętności aktorskich obu aktorek nawet nie chce mi się porównywać.