PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737262
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

Drużyna Pierścienia dostała najmniej oscarów. Powinna dostać co najmniej 6. Natomiast powrót króla niesprawiedliwie
zebrał o kilka więcej bąków, i to dzięki wspaniałej, fenomenalnej Drużynie Pierścienia.

ocenił(a) film na 10
Gandalf_Szary_2

Jak wyżej!

ocenił(a) film na 8
Gandalf_Szary_2

Drużyna powinna dostać wszystkie trzynaście nominowanych oscarów, dwie wieże cztery, a powrót króla dostał tyle ile się należało.

ocenił(a) film na 10
Hobbit1

Dokładnie mądrze mówisz. Drużyna Pierścienia powinna dostać wszystkie trzynaście nominowanych oscarów. Dwie wieże też myślę że 4 zamało 6 powinna mieć. Powrót króla zgadzam się choć nie uważam że to jest najlepsza część. Powrót króla według mnie najsłabsza część

ocenił(a) film na 10
Gandalf_Szary_2

Ogólnie dziwnie że drużyna ma najniższą notę z trylogii. Ale to pewnie spowodowane ocenami osób, które dają wysoką ocena jak jest dużo wali i napierdzielania i się tym jarają.

ocenił(a) film na 10
kamil_burchard

Na IMDB Władca Pierścieni Drużyna Pierścienia ma średnią 8,8 z dwie wieże też tak mają powrót króła ma 8,9 Hobbit Niezwykła Podróż ma 8,0, Pustkowie ma 8,1. Na filmwebie są tacy ludzie jak trolle i multikonta, obniżają średnią jak im się nie podoba, ale tu to jeszcze nic zobacz co zrobili na fenomenalnej grawitacji, kapitanie Amrperyka Zimowy Żołnierz! Ze średnich 8,0 jedną średnią drastycznie pospadały na 6,5/10 a druga 7,3/10 chyba to nie jest zbyt mądre.

A co do Władca Pierścieni Drużyna Pierścienia nie mam nic do zarzucenia, kocham ją od pierwszej sekundy do końca filmu. Może tylko brakuje mi w Drużynie Toma Bombadila i Upiorów Kurchanów. To są moje zarzuty nie wpływające na ocenę filmu. A Galadrielę kocham tak samo jak Lothorien. Uwielbiam także Rivendell całą Morię. Szczególności Gdy Gandalf mówi Do mostu Khazad Dum. I ta muzyka w tle epic. Muzykę Lothorien też kocham no i w Rivendell tak samo Elrond świetny.

Dwie wieżę też lubię szczególnie za prolog i Galadrielę

Powrót króla za pominięcie sceny śmierci Sarumana w wersji kinowej danie jej nie tam gdzie powinnna być, scena Gandalf i czarnoksiężnik z angmaru to już w ogóle na tyle mnie zniesmaczyło, że powrót króla uważam za najsłabszy film o Śródziemiu.

ocenił(a) film na 10
Gandalf_Szary_2

Zapomniałaś o pięknej scenerii, a dokładnie Nowej Zelandii :3

ocenił(a) film na 10
kamil_burchard

Jak piszę o Drużynie Pierścienia że kocham całą to znaczy że kocham ją od 1 sekundy do końca. Więc nigdy bym o tym nie zapomniał.

Gandalf_Szary_2

Coś się Tobie pokręciło. Najmniej oskarów dostały przecież "Dwie Wieże".
Drużyna pierścienia-4, Dwie Wieże-2, Powrót króla -11.
Zgadzam się jednak z tym, że pierwsza część była najlepsza z całej trylogii.

ocenił(a) film na 10
returner

Sorry przeistoczenie. Miało być "zdecydowanie za mało oscarów"! Dostała. Według mnie została potraktowana niesprawiedliwie.

ocenił(a) film na 10
returner

Moim zdaniem Władca Pierścieni Drużyna Pierścienia to najlepszy film a zarazem mój ukochany z całej trylogii filmowej. Jako książka też stawiam na Drużynę Pierścienia!