Trudno powiedzieć :)
Ciężko jest wybrać najlepszy film świata. WP to rzeczywiście piękny film i rozumiem, że go kochasz i dla ciebie to napewno nr.1. Ale trudno ocenić, kto jest najlepszy.
I prawdopodobnie masz rację. Dorównać mogą tylko stare Gwiezdne Wojny. Tutaj ciężko stwierdzić, co lepsze. Ale żadna inna trylogia nie może się równać z tymi dwoma.
Mimo wszystko nie powinniśmy tak szybko operować absolutami. Jednak bez wątpienia trylogia "Władcy" to jak dotąd zdecydowanie najwybitniejsze filmowe fantasy jakie powstało.
WP to moja ulubiona trylogia !!!!!! Nie zapowiada się żeby w najbliższym czasie powstało coś równie pięknego.
Moja też, gdyż aż takim fanem Star Wars jak Tolkiena nigdy nie byłem, a żadne inne z gatunku przygodowego/s-f/fantasy, które mogłyby konkurować z tymi dwoma nie przychodzą mi do głowy.
Przyznaję rację ^^. Najlepsza trylogia fantasy, żadna jej nie dorówna. Nie mam pojęcia, jak można było tego nie obejrzeć lub zobaczyć i uznać, że to gniot... Film ma bardzo dobre efekty specjalne, genialną grę aktorską, rewelacyjną muzykę i w każdym calu jest arcydziełem. Oglądałam wszystkie części po 100 razy i jeszcze mi się nie znudziły ;).
Czyli jednym słowem - Rewelacja. 15/10