PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737287
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

Ten film jest świetny! Świetni aktorzy świetne efekty! Bardzo bym chciała obejrzeć to po raz
trzeci. Ale teraz skieruje moja wypowiedz do uzytkownika johanes czy jakoś tak :D
Wiec Johanesie: Ten film i inne filmy fantasty to nie są antyreligijne i ludzka stonoga
powinna być zakazana -,- Oczywiscie twym zdaniem johanesie ludzka stonoga gdzie jest
tam psychol doktorek x.x To Jest dopiero antyreligijne! A wladca pierscieni jest
najfajniejszym filmem fantasty! Wiem troche scen zabraklo ale maja cala ksiazke przeniesc
w te brakujace sceny? W zmierzchu tez zabraklo kilka scen i sie nie czepiacie.

Wiec to na tyle! :)

ocenił(a) film na 10
Fantasty

Film jest Arcydziełem, więc oczywiście oceniłem go na 10.
Myślę, że ludzi mógł do niego zniechęcić fakt, że tvn co chwilę go puszcza. Ja osobiście rzadko go oglądam, żeby mi się nie znudził:D

ocenił(a) film na 10
kacza93

kacza właśnie cię popieram :D A taki o imieniu johanes mówi że to jest antyreligijne ; p

ocenił(a) film na 10
Fantasty

A ten johanes to troll. Tolkien był bardzo religijny i w jego książkach było sporo nawiązań do biblii...

ocenił(a) film na 10
kacza93

Kacza johanes nie jest trolem :P Johanes jest Gollumem :D

ocenił(a) film na 10
Fantasty

Macie rację, Tolkien był bardzo religijny i nawet nawrócił swojego przyjaciela C.S.Lewis'a i w jego książce było bardzo wiele powiązań z religią. Mieliśmy nawet o tym powiązaniu na Religii w szkole =]

użytkownik usunięty
Vilusia

To źle mieliście. Tolkien zawsze powtarzał, że nie znosi wszelkich alegorii i metafor i nie należy czytać jego dzieł pod tym kątem. M.in dlatego nie podobały mu się Opowieści z Narnii Lewisa - przez bardzo wyraźne alegorie o Chrześcijaństwa.

ocenił(a) film na 10

No to już nic nie rozumiem.

użytkownik usunięty
Vilusia

Nie ma tu nic do rozumienia.

ocenił(a) film na 1

Bo , to konkurencja ? YSL ciągle konkuruje z Blachnkiem

użytkownik usunięty
Kileeer

A możesz jaśniej? Jeśli chodzi o to że Lewis miałby być konkurencją dla Tolkiena to nieprawda.

ocenił(a) film na 1

Z powodu ...

użytkownik usunięty
Kileeer

Ano jednak nie możesz. Nie wiem czy za trudne, cz cię przerasta, trudno bywa i tak.

ocenił(a) film na 1

O.O co mam wyjaśniać pisze o konkurencji ,a ty ,,że Lewis miałby być konkurencją dla Tolkiena to nieprawda." ja pytam dlaczego trudne ???

użytkownik usunięty
Kileeer

Po pytaniu następuje takie coś: "?". A z powodu takiego, że byli przyjaciółmi i nawzajem oceniali swoje prace. Żegnam trolla chłodno.

ocenił(a) film na 1

Ja pier... Masz mózg ? Skąd miałem , to wiedzieć nie jestem takim świrem , który w postach wypisuje członków swojej rodziny (troll) podpowiedź , bo fani wp nie maja mózgu i pierdzielą od rzeczy zanim ktoś im powie o co chodziło
homek_2 kolejna powtórka perełek fanów wp

użytkownik usunięty
Kileeer

Ależ się dziecko zbulwersowało. Ja się wyłączam, pisz dalej jeśli chcesz, może twój post będzie na wierzchu. Nie mówię ci do widzenia, mówię ci żegnaj!

ocenił(a) film na 1

Dziecko !!!! Mamy już kolejną powtórkę ze starych postów . Przykre , że nie potrafisz wnieść czegoś nowego i SKUTECZNEGO
,,Nie mówię ci do widzenia, mówię ci żegnaj! " , który już to raz tak mówisz ?

ocenił(a) film na 10
Fantasty

No dobra może i nie nawrócił lewisa ale i tak tolkien jest bardzo religijny. A adaptacja tego filmu jest po prostu arcydziełem!