PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737315
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

Często słyszę zarzut od osób, które nie przeczytały książki, że cała trylogia jest dla nich niezrozumiała, brakuje im wytłumaczenia pewnych wątków. Myślę, że jest to częstym powodem krytyki. Osobiście tego nie widzę ale może dla tego, że przeczytałem książki. Dla takich osób polecam wersję reżyserską wyjaśnia ona kilka nieścisłości i jest kilka dodatkowych wątków. Czy wam też film wydaje się niespójny ?

ocenił(a) film na 10
Bilbo

film jest spójny. I nie przejmuj sie krytykami. Zazwyczaj antyfani wyżywają się na forach i tylko z niektóymi można normalnie podyskutować...

ocenił(a) film na 9
Beliar

Film jest świetny i nie ma o czym mówić!!!

Jim_6

Film jest bardzo dobrze nakręcony. Książka zawiera więcej wątków, ale myśle że pominięcie ich w filmie nie przyniosło mu szkody (po prostu z nimi film był by nieco ;-) dłuższy a kto by wysiedział w kinie dodatkowe kilka godzin). Pan Jackson świetnie sobie z tym poradził, dla mnie film jest zrozumiały i spójny (książke czytałam po obejzeniu filmu). Nie wiem czego można tu nie rozumieć.

ocenił(a) film na 10
Bilbo

Jeśli wersję reżyserską obejrzy się bardzo dokładnie,zwracając uwagę na każde słowo to myślę,że nie można powiedzieć,iż jest nielogicznym filmem.

ocenił(a) film na 10
Bilbo

Z której strony ten film był niespójny??!! Jeśli ktoś nie potrafi oglądać filmu z uwagą, to się nie dziwię, że potem słychać takie opinie :/ Wg mnie film jest świetny i jak najbardziej zrozumiały :]