PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737287
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

Po każdym obejrzeniu

użytkownik usunięty

Żałuje jedynie że się skończył

ocenił(a) film na 10

Uzależnia jak narkotyk.

użytkownik usunięty
pimi6

Jak się kończy mam poczucie żalu .
Muzyka niesamowita

ocenił(a) film na 10
pimi6

nie tylko film zresztą :) do książki, jak i innych dzieł Tolkiena wracam regularnie, WP czytam przynajmniej raz na pół roku ;D

użytkownik usunięty
stokrotka12

Racja książkę też uwielbiam,a i w grę Władca Pierścieni Drużyna Pierścienia I Powrót Króla lubię czasem zagrać

użytkownik usunięty
stokrotka12

A którą część książki najlepiej ci się czytało? Mi chyba 1 , wszystkie rewelacyjne choć najbardziej pierwszą jakiś najlepszy klimat ma przy filmie mam tak samo

ocenił(a) film na 10

Pierwszą w całości najlepiej, w kolejnych czasami "przewijałam" Froda i Sama - o wiele bardziej wolę przygody Aragrona i reszty kompanii. Ale chyba rzeczywiście pierwszą :) Ale do każdej książki Tolkiena bardzo lubię wracać. Teraz na przykład czytam "Księgę zaginionych opowieści", na przemian po angielsku i po polsku (zdobyłam! ;p). Bardzo warte przeczytania :)

ocenił(a) film na 10
stokrotka12

A filmu dawno nie oglądałam i pewnie za szybko nie obejrzę. Niestety, ostatnio złapałam się na tym, że każdą kwestię powtarzam sobie przed jej wypowiedzeniem z filmie. I oglądać mogę z zamkniętymi oczami - takie oglądanie nie ma większego sensu :) Muszę zrobić sonie przerwę ;p

ocenił(a) film na 10
stokrotka12

Zgadzam sie, muzyka w tym filmie to cos niesamowitego. A co do ogladania to tez chyba musze zrobic sobie przerwe, cos na zasadzie jak u kolezanki wyzej ;)

użytkownik usunięty
kasia2481

http://www.youtube.com/watch?v=mfFQuhWaA_k&feature=related

Prawdziwy skarb dla fana!

użytkownik usunięty

Ja też uwielbiam soundtrack z LOTR, zwłaszcza z Drużyny Pierścienia :D Ostatnio kupiłem sobie oryginalną płytkę! Howard Shore stworzył coś niesamowitego, jeden z najlepszych soundtracków w historii. Nie dziwota, że dostał Oscary za muzykę do Drużyny Pierścienia i za Powrót Króla.

ocenił(a) film na 10

już nie raz przesłuchane od początku do końca ;)

użytkownik usunięty
kasia2481

Nawet nie wiesz jak po odsłuchaniu zatęskniłem za filmem

użytkownik usunięty
kasia2481

muzyka z linku trwa 2 godziny , ale to chyba nie cała muzyka .

użytkownik usunięty
stokrotka12

Heh, ja też jak wracam do trylogii to omijam przygody Sama, Froda.

ocenił(a) film na 10

Frodo i Sam mieli pokazać potęgę przyjaźni, była niezbędna do pokonania Nieprzyjaciela, choć faktycznie w porównaniu do innych wątków nie było takich fajerwerków.

użytkownik usunięty

Masz rację w Drużynie był najlepszy klimat.

...to prawda,klimat niesamowity...pełen tajemnicy i magii,muzyka jest nieodłączną częścią każdego dnia,uspokaja mnie i równoważy...film się kończy a ja niczym w chmurę śmierdzącego dymu uderzam w rzeczywistość :-) Wspaniale pokazy został tu PRAWDZIWY SKARB PRZYJAŹNI,BRATERSTWA i MIŁOŚCI....

ocenił(a) film na 10

Mam tak samo :D

ocenił(a) film na 10

Jak zaczynam oglądać pierwszą część to nie mogę na tym poprzestać... Najlepszy film wszech czasów wg mnie i pewnie każdy kto go oglądał wie czemu.

ocenił(a) film na 10

Mam tak samo. Oglądam całą trylogię regularnie co jakieś 2 miesiące :D