nie tylko film zresztą :) do książki, jak i innych dzieł Tolkiena wracam regularnie, WP czytam przynajmniej raz na pół roku ;D
Racja książkę też uwielbiam,a i w grę Władca Pierścieni Drużyna Pierścienia I Powrót Króla lubię czasem zagrać
A którą część książki najlepiej ci się czytało? Mi chyba 1 , wszystkie rewelacyjne choć najbardziej pierwszą jakiś najlepszy klimat ma przy filmie mam tak samo
Pierwszą w całości najlepiej, w kolejnych czasami "przewijałam" Froda i Sama - o wiele bardziej wolę przygody Aragrona i reszty kompanii. Ale chyba rzeczywiście pierwszą :) Ale do każdej książki Tolkiena bardzo lubię wracać. Teraz na przykład czytam "Księgę zaginionych opowieści", na przemian po angielsku i po polsku (zdobyłam! ;p). Bardzo warte przeczytania :)
A filmu dawno nie oglądałam i pewnie za szybko nie obejrzę. Niestety, ostatnio złapałam się na tym, że każdą kwestię powtarzam sobie przed jej wypowiedzeniem z filmie. I oglądać mogę z zamkniętymi oczami - takie oglądanie nie ma większego sensu :) Muszę zrobić sonie przerwę ;p
Zgadzam sie, muzyka w tym filmie to cos niesamowitego. A co do ogladania to tez chyba musze zrobic sobie przerwe, cos na zasadzie jak u kolezanki wyzej ;)
http://www.youtube.com/watch?v=mfFQuhWaA_k&feature=related
Prawdziwy skarb dla fana!
Ja też uwielbiam soundtrack z LOTR, zwłaszcza z Drużyny Pierścienia :D Ostatnio kupiłem sobie oryginalną płytkę! Howard Shore stworzył coś niesamowitego, jeden z najlepszych soundtracków w historii. Nie dziwota, że dostał Oscary za muzykę do Drużyny Pierścienia i za Powrót Króla.
Frodo i Sam mieli pokazać potęgę przyjaźni, była niezbędna do pokonania Nieprzyjaciela, choć faktycznie w porównaniu do innych wątków nie było takich fajerwerków.
...to prawda,klimat niesamowity...pełen tajemnicy i magii,muzyka jest nieodłączną częścią każdego dnia,uspokaja mnie i równoważy...film się kończy a ja niczym w chmurę śmierdzącego dymu uderzam w rzeczywistość :-) Wspaniale pokazy został tu PRAWDZIWY SKARB PRZYJAŹNI,BRATERSTWA i MIŁOŚCI....
Jak zaczynam oglądać pierwszą część to nie mogę na tym poprzestać... Najlepszy film wszech czasów wg mnie i pewnie każdy kto go oglądał wie czemu.