PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737287
8,2 94 krytyków
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

Ida ida, gadaja gadaja ,wyjasniaja pol filmu , kilka ciekawych scen ,szalu nie ma.

ocenił(a) film na 10
weronikax25

I tacy własnie hejterzy jak ty obniżają ocenę tego arcydzieła jeżeli dla Ciebie tylko idą gadają i gadają i idą w tym filmie to najwyraźniej go nie rozumiesz i nie chcesz zrozumieć dlatego własnie tacy ludzie jak ty dają 10/10 głupiemu i głupszemu a lotr 5 ;/

ocenił(a) film na 5
Czakuu

"Hejterzy" wow, jakis ty na czasie.Idziesz z nurtem internetu... Tak samo moge powiedziec o tobie ze obnizasz takie arcydzielo jak glupi i glupszy i ze tez jestes "hejterem" omg.

weronikax25

''Ida ida, gadaja gadaja ,wyjasniaja pol filmu , kilka ciekawych scen''
Współczuję Ci
5/10
Głupi i głupszy ''arcydzieło''hehe
10/10
Skończ podstawówkę dziecko.

ocenił(a) film na 5
fenix787

Raczej ty skoncz, bos na tyle glupi ,ze nie zauwazyles przy nicku 25 ,a o podstawowce mi mowisz. Jeszcze wladca pierscieni nie nauczyl logiki?

weronikax25

heh.
Czy ty myślisz,że będę uważał cię za 25-latkę bo w nick wpisałaś 25?;]
''Raczej bajka dla dzieci ,dluga aby tacy jak ty mogli zrozumiec. Po pierwszych 20 min bylo wiadomo o co chodzi , a oni dalej swoje...''- po tego typu - komentarzach daję Ci lat nie więcej,jak 12.

Gra aktorska, muzyka, scenografia: wszystko w pierwszym filmie Władcy Pierścieni jest na najwyższym poziome jak i z resztą w kolejnych częściach.

ocenił(a) film na 8
weronikax25

jesli masz 25 to wspolczuje rozwoju umyslowego na poziomie podstawowki

ocenił(a) film na 8
weronikax25

fakt powinni bez przerwy sie tluc z orkami az im miecze by sie stepily wtedy bylby ciekwy film i nie trzeba by bylo myslec podczas ogladania a tak ogladanie wymaga odrobiny inteligencji i skupienia

ocenił(a) film na 5
kierat10

Myslec:D Ty chyba musisz myslec przy takich filmach ,aby ci tlumaczyli pol filmu o co chodzi.Raczej bajka dla dzieci ,dluga aby tacy jak ty mogli zrozumiec. Po pierwszych 20 min bylo wiadomo o co chodzi , a oni dalej swoje...

ocenił(a) film na 8
weronikax25

jesli tak jak pisalas 25 przy nicku to twoj wiek to jestes najbardziej dziecinna osoba z jaka mialem do czynienia, gadasz jak dziecko z podstwawowki, bawia mnie dzieci ktore to po jednym poscie juz wiedza ze jestem glupi i trzeba mi tlumaczyc film i ze zbyt krotkiej bajki nie potrafilbym zrozumiec. skad te wnioski znasz mnie? bajka dla dzieci to raczej nie jest za bardzo brutalna wiec nie zgrywaj takiej doroslej. akcja nie jest skomplikowana ale na pewno zwykla rozmowa wymaga wiecej skupienia i myslenia niz bezmyslne ogladanie machania miecza. Mowisz po 20 minutach wszystko bylo wiadomo to bardzo ciekawe bo po 20 min to ledwo imprezka Bilbo sie zaczela wiec g,,, bylo wtedy jeszcze wiadomo nawet nie bylo wiadomo ze Frodo nie zostanie w domu. Wiec zgrywaj takiego bystrego inteligenta bo wyzej d,,, nie podskoczysz

ocenił(a) film na 5
kierat10

to ty mi pierwszy piszesz ze cos tu trzeba rozumiec ? znasz mnie? ,.....zagorzali fani fantasy. Pogralbys w kings bounty , i sam bys zobaczyl z czego w tym filmie zerzneli te cala "magiczna" kraine.

ocenił(a) film na 8
weronikax25

no ja myslalem ze film jest na podstawie ksiazki...ktora powstala dlugo zanim powstaly tego typu gry komputerowe. ja nic do ciebie nie pisze tylko stwierdzilem fakt ze ta akcja wymaga troche wiecej myslenia niz prosta sieczka jak chociazby w Conanie

ocenił(a) film na 10
weronikax25

hahaha Władca Pierścieni został zerżnięty z jakiejś gry, głupszego wpisu to jeszcze nie widziałem, film jest na podstawie książki która została wydana w latach 50-tych a miejsca jakie zostały pokazane w filmie zostały zekranizowane wręcz idealnie tak jak je opisał Tolkien. Nie ośmieszaj się już bardziej bo o gatunku fantasy to nie masz bladego pojęcia a o samym Władcy tym bardziej.

weronikax25

Racja... "przyganiał kocioł...." :) Niestety tak wygląda połowa "rozmów" na filmwebie....

Wprawdzie filmu o głupszych i głupich nie widziałam, ale wracając do "Władcy Pierścieni" ...
Mnie nie powalił, oglądało się przyjemnie, jednak to wszystko. Miał swoisty klimat, jednak zbyt wynaturzony...
Ale chyba lepsza ta część niż "Powrót Króla"....
I bardzo mnie zdziwiło, że "Powrót Króla" dostał Oscara za najlepsze efekty specjalne.... Wiem który rok wtedy mieliśmy,
ale to już Harry Potter wtedy lepiej się miał :)

I proszę nie odbierać tego komentarza jako złośliwości, po prostu nie był to film na TAKĄ ilość Oscarów.

ocenił(a) film na 10
Bunntie

Zaraz zwariuje władca pierścieni filmem dla dzieci nosz kur.. nie wytrzymam i ty się uważasz za dorosłą osobę jak masz rzeczywiście te 25 lat to szczerze tobie współczuję naprawdę.

Bunntie
I bardzo mnie zdziwiło, że "Powrót Króla" dostał Oscara za najlepsze efekty specjalne.... Wiem który rok wtedy mieliśmy,
ale to już Harry Potter wtedy lepiej się miał :)

Ale z tym to zdrowo przesadziłeś/aś kamień filozoficzny no proszę...co tam było troll i duże szachy a no i przepraszam jeszcze był Quidditch.
Uwielbiam Hp tak samo jak lotra ale nie zgodzę się z tym i pewnie każdy kto ma jakieś pojęcie.

ocenił(a) film na 5
Czakuu

Pewnie ze dla dzieci ,sorki ,ale przypomina mi to "niekonczaca sie opowiesc"ktora byla dla dzieci.Baśń i tyle.

ocenił(a) film na 10
weronikax25

Heh dla dzieci są bajki nie mroczne filmy fantasy,ale jeżeli ten film jest dla Ciebie bajka to boje się pomyśleć co nie jest pewnie każdy film z gatunku fantasy albo SF to dla Ciebie głupia bajeczka mam rację?Heh ale co tam trzeba napisać na forum,że władca to lipa i tylko idą i gadają heh idź lepiej oglądać m jak miłość albo klan ;p

ocenił(a) film na 5
Czakuu

No i po co ten jad? Daje leb ze Klan tez czasem ogladasz....Przeciez nie napisalam ze lipa, napisalam tylko ze pol filmu gadaja o p i e r d o ł a ch . Czyli co ? 10 nie dam , to juz jestem glupia i niemadra wg Ciebie tak ?

weronikax25

Nie,to że jesteś glupia i niemądra wynika z twoich komentarzy.
Weroniczko,wypowiedzi piszemy w języku polskim używając (ą, ę, ź, ż, ć, ó, ł, ń)

ocenił(a) film na 10
fenix787

Nie napisałem,że jesteś głupia i nie mądra choć z twoich komentarzy niestety tak wynika bez obrazy..10 nie musisz dać,ale nie pisz ,że gadają o pierdołach bo to nie prawda jest wręcz przeciwnie po co piszesz o filmie rzeczy nie prawdziwe oceń se na te 5 i tyle a nie jakieś bzdury wypisujesz.

Czakuu

ależ ja oceniłem na 10 ;] hehe

ocenił(a) film na 5
fenix787

ojejku, zglos do moderacji

weronikax25

nie będę tak rygorystyczny .

ocenił(a) film na 8
weronikax25

twoj mozg nie ogarnia zbyt rozbudowanych dialogow bedacych integralna czescia fabuly?

ocenił(a) film na 5
kierat10

yyyyy powanie ? W ilu tematach jeszcze napiszesz cos o moim mozgu? Widzisz jaki twoj bog niesprawiedliwy ze ciebie stworzyl tak madrego i inteligentnego, a mnie tak glupia. A podobno jest sprawiedliwy ? I ty dalej w niego wierzysz? :D

ocenił(a) film na 8
weronikax25

akurat roznice w inteligencji nie wynikaja ze sprawiedliwosci Boga tylko od genow i stylu zycia. Wlasnie swoimi slowami dowodzisz tego jaka jestes ograniczona w rozumowaniu. Bog jest istota wyzsza a kazdy ateista jest obrazony ze Bog nie kieruje sie logika czlowieka. Jesli oczekujesz od Boga ludzkiej logiki to czemu np nie oczekujesz ze matka bedzie sie kierowac w wychowaniu dziecka logika swojego dziecka, dziecko zrruca doniczki to matka mu musi pomoc bo pewnie dziecko wie co jest dobre, dziecko chce jesc caly czas cukierki to trzeba je dawac bo chyba wie co dla niego dobre itd.

użytkownik usunięty
weronikax25

"Głupi i Głupszy" i to gówno dla ułomnych.

weronikax25

hehe,klasyczna prowokacja:D...dobry trolling to podstawa...

JANmsciciel

może i klasyczna, ale też i denna ;) mogłaby się bardziej wysilić i wysnuć, np jakiś argument w tej swojej bogatej wypowiedzi :D

ocenił(a) film na 8
anesthesia

Chyba raczej nie. Idioci rzadko mają coś mądrego do powiedzenia.

tom126pe

Szkoda tylko w takim razie,ze wchodza na Filmweba i o filmie, ktory przez wielu madrych w tej dziedzinie wiedzy, a takze przez licznych szaraczkow, okreslany jest jako doskonaly, pisza cos w stylu: "denny film,bo tylko ida i gadaja, ida i gadaja". I tu zarowno argumentacja, jak i zdolnosc pisania bardziej zlozonych wypowiedzi sie konczy.
Ja nie twierdze, ze jestem madra, ani ze ten film ma sie podobac wszystkim ludziom, bo przeciez oczywiste jest, ze to po prostu niemozliwe. Ale robienie takich marnych prowokacji, bez sladu jakiejkolwiek argumentacji... No blagam...
ale co by nie mowic- sama dalam sie na to zlapac, bo w koncu jestem tu i pisze....;)

ocenił(a) film na 8
anesthesia

To poczytaj sobie inne komentarze, panny Ynteligentki. Czasami mam wrażenie że ona ma po prostu wściekliznę pochwy i nie ma się jak wyładować.

tom126pe

Hahahaha :D Nie powiem, mistrzowskie :D

No ale fakt- frustratów tu nie brakuje. Niestety....

ocenił(a) film na 9
weronikax25

ja wiem o co chodzi, zobacz ile nagród zdobył ten film a ludzie którzy przyznają te nagrody ciut lepiej znają się na filmach od Ciebie, Ty oczywiście masz 25 lat i już jesteś krytykiem filmowym i znasz się na filmach najlepiej? otóż nie , nieznasz się w ogóle nie masz tej wrażliwości artystycznej i pewnie długo jej nie będziesz mieć, ludzie którzy ją maja widzą w obrazach np Picassa piękno a Ty zobaczysz pomazane płutno

ocenił(a) film na 10
eLMystic

Pewnie oglądała Clerks'ów i stąd taka opinia o Władcy.

eLMystic

no wiesz, ona się tu dopatruje ekranizacji (czy jak to nazwać?) gry komputerowej, więc o czym (i z kim) my tu dyskutujemy...