PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737334
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

Przemyślenie...

ocenił(a) film na 9

Wiecie co wam powiem... Wczoraj włączyłam sobie pierwszą część władcy i obejrzałam ponownie po jakimś roku przerwy - dodam, że byłam wielką fanką Władcy Pierścieni, czytałam książki itd. Kiedy byłam w kinie na tym - robił na mnie wrażenie a wczoraj poprostu doznałam szoku ogladając go... Wydawał mi się parodią, a gra aktorska wołała o pomste do nieba i jeszcze ta scena z Legolasem jak zabija tego wielkiego stworka rodem z filmów z lat 80tych... Ale akurat ta scena biła sztucznością już w kinie, jeżeli oglądaliście Willow to tam dokładnie takie same są efekty gdy Kilmer zabija te wężopodobne coś;) zawsze mi się scena z Legolasem z tym kojarzy... Ale Willow, mimo swoich lat (a jest moim rówieśnikiem:P) nadal pozostaje w moich oczach ciekawym filmem, takim na luzie i przyjemnym, a Władca dużo stracił w moich oczach. Jednak i tak pozostaje jednym z ciekawszych filmów i obejrzeć go chociaż raz - trzeba

ocenił(a) film na 10
Krecika

cóż, jak to sie mówi: ludzie na starość głupieją...

ocenił(a) film na 10
Beliar

macrad....zgadzam się z Tobą w zupełności...

ocenił(a) film na 10
Dark__Lady__

marcad ja równieżsięz Tobą zgadzam . Dla mnie WP to już klasyka .

stevenson

myśle że chodzi tu o maryche

ocenił(a) film na 10
Zrodlo

heh, może sie gdzieś gwizdnęła w ścianę, albo wyrżnęła na chodniku...

ocenił(a) film na 9
Beliar

Swoimi odpowiedziami tylko pokazujecie stopień waszej ,inteligencji, Narka fanatycy

ocenił(a) film na 10
Krecika

hah znalazła się ta co pokazuje wielki poziom. Ty swoja wypowiedzią się zbłaźniłaś i nie pokazałaś żadnego poziomu oprócz zerowego. Nara antyfanie absolutny

ocenił(a) film na 7
Krecika

moja droga Założycielko tematu,
uważaj na fanatyków fantasy!
mają miecze świetlne i znają się na czarnej magii!
do tego mają pięśi pełne pierścieni i niepochamowany temperament!
niestety posiadają również zdolność połowicznego i wybiórczego czytania -.-
też uważam, że film był na luzie i przyjemnie się go ogląda.
zdjęcia i muzyka były genialne, ale niektóre sceny rzeczywiście są jakby sparodiowane, też odniosłam podobne wrażenie. sama książka była genialna, ale to temat na całkiem inne forum;)
mimo to daje 8/10 ^^
a fanatykami się nie przejmuj, jak sama powiedziałas niekóre wypowiedzi świadczą tylko o ich poziomie intelektualnym;)
pozdrawiam Ciebie oraz wszystkich pielgrzymujących do Śródziemia -.-

ocenił(a) film na 10
ja_tu_tylko_sprzatam

ja-tu-tylko-sprzątam

może idź faktycznie lepiej posprzataj,
jaki sparodiowane sceny, gdzie? filmy ci sie pomyliły? moze jakieś przykładY?
Widzisz, śa fanatycy i są krwiożerczy antyfani pożerający każde forum,
film zasługuje minimum 11/10 i nikt przynajmniej w najbliższej przyszłości nie nakręci lepszego filmu

ocenił(a) film na 9
Krecika

najpierw się zastanów co piszesz. Ja osobiście uważam że WP należy zaliczać do klasyki filmów fantasy. Mi osobiście trylogia się podobała a w szczególności wersje rozszerzone :) Polecam je miłośnikom tego filmu aby obejrzeli wersję pełniejszą :)