Czy żeby lepiej zrozumieć film, czytaliście może w Internecie jakieś opisy np. Śródziemia, konkretnych bohaterów? Bo mnie aż tak fabuła nie wciągnęła, żeby od razu czytać trylogię, ale trochę więcej szczegółów by się przydało, bo jednak nie wszystko jest jasne. Czy dla was treść filmu była wystarczająca czy może szukaliście jakichś dokładniejszych informacji?
Dla mnie film był wystarczający ale jak chcesz to w internecie jest nawet encyklopedia Środziemia i wiele tekstów, opisów itp.
Polecam też przeczytać Hobbita bo dosyć krótki a daje lepszy pogląd na świat Tolkiena.
Poczytałam pokrótce o bohaterach,bo dla mnie również było nie wystarczające,ale sama jestem sobie winna,bo znajomi polecali wersję rozszerzoną.
Ja oczywiście jak to mam w zwyczaju przeszperałam całą wiki albo jak kto woli encyklopedię Śródziemia.
Ogólnie, nigdy nie przepadałam za władcami pierścieni.. ale postanowiłam zobaczyć Hobbita skoro tak głośno się o nim mówi i polubiłam tą przygodę. Zobaczyłam 1 część a nazajutrz 2 część i na 3 pojechałam do kina. Nie żałuję straconego czasu bo bardzo mi się podobała cała pierwsza trylogia. Natomiast bałam się, że WP będzie odstawać graficznie i wizualnie produkcją do hobbita, bo jednak ok 13 lat temu wyprodukowali ten film. Ostatnio na TVN oglądałam i muszę powiedzieć, że nie było tak źle. Władca Pierścieni również ciekawie wszystko przedstawia, lecz Hobbit wydaje mi się, że ma to coś.
Gdyby nie Hobbit to obawiam się że Władcy Pierscieni nawet bym nie ruszyła.
Ja Hobbita jeszcze nie widziałam, chociaż chyba powinnam najpierw bo to są wcześniejsze wydarzenia. Rozumiem że żadnych książek nie czytałaś, ani Hobbita, ani Władcy?