Moim zdaniem:
1. Powrót Króla
2. Drużyna Pierścienia
3. Dwie Wieże
To jest cholernie trudne zadanie, każda część jest inna i każda równie dobra.
Kiedyś napisałbym tak:
1. Dwie wieże.
2. Drużyna pierścienia.
3. Powrót króla.
Ale kiedy obejrzałem całą serię po raz trzeci ( a potem i czwarty) to doceniam każdą z nich i stawiam równo obok siebie. Drużyna pierścienia ma najlepszy klimat, Dwie wieże najlepsze sceny bitewne a Powrót króla jest epickim zakończeniem całości. Żadna z nich nie ma w sobie czegoś co wg mnie można by uznać za słabszą cechę.
Uch... Strasznie trudno, przynajmniej z wybraniem drugiego i trzeciego miejsca. No dobra, oglądałam wersje reżyserskie i wybieram tak:
1.Drużyna Pierścienia
2.Powrót króla
3.Dwie wieże
Wszystkie części lubię:)
1. Drużyna Pierścienia
2. Dwie Wieże
3. Powrót Króla
Pierwsza część trylogii jest wspaniała. Druga już trochę przynudza ale nadrabia finałem. Trójka niestety ciągnie się i ciągnie mnożąc ilość efektów specjalnych i nie dbając o błędy w scenariuszu.
1. Drużyna pierścienia
2. Powrót Króla
3. Dwie wieże
Widziłem wszystko ze sto razy i jeszcze ze sto razy do smierci zobacze :-)
1. Drużyna pierścienia, Dwie wieże, Powrót króla
2. -
3. -
W innej kolejności nie dam rady tego wpisać ;)
Moim zdaniem
1. Miejsce Władca Pierścieni Drużyna Pierścienia 10/10 choć w moim sercu daję 100/10 kocham Drużynę Pierścienia moim zdaniem to najlepsza część z filmów o Śródziemiu
2. Miejsce Władca Pierścieni dwie wieże 10/10
3. Miejsce Władca Pierścieni powrót króla 8/10 moim zdaniem to nasłabsza część trylogii
4. Miejsce Hobbit Niezwykła Podróż 10/10 choć dałem 10 to traktuję Hobbita niższą półkę fantasy niż Lotr jednak liczę że na 4 miejsce zasłuży Hobbit Bitwa Pięciu Armii
.
.
.
.
.
.
.
.
.
. Hobbit Pustkowie Smauga 7/10