PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 736 tys. ocen
8,0 10 1 736138
8,2 92 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

Hej, pytanie kieruje do osob ktore zobaczyly obydwie wersje, ktora wolicie?
Ja zdecydowanie wole rozszerzona.

ocenił(a) film na 10
FenrirLokeson

oczywiście że wersja reżyserska :D

w sumie to nawet nie ogladałem drużyny w wersji kinowej :D

ocenił(a) film na 10
FenrirLokeson

Reżyserska, bez dwóch zdań

FenrirLokeson

Rozszerzona, w całej trylogii.

ocenił(a) film na 10
FenrirLokeson

Dla mnie też wersja rozszerzona lepsza, co prawda znacznie dłuższa ale o wiele więcej ciekawych scen niż w kinowej :)

ocenił(a) film na 10
woocash94

Oglądam tylko i wyłącznie rozszerzoną. Jeśli wiecie czy jest i gdzie moge zobaczyć wersję rozszerzoną części 2 to dajcie znać, bo 1 i 3 widziałem.

ocenił(a) film na 9
FenrirLokeson

Zawsze oglądałem wersję kinową,ale wczoraj po obejrzeniu wersji rozszerzonej stwierdzam,że jest o wiele lepsza niż kinowa,teraz czas na Dwie Wieże i Powrót Króla w rozszerzonych wersjach ;)

ocenił(a) film na 10
FenrirLokeson

Nie bez powodu niektóre sceny w filmach wycinają. Z wersji rozszerzonych oglądałem tylko Powrót Króla, więc w Druzynie Pierściania sprawa może wyglądać inaczej. Jednak jeśli chodzi o 3 część to zdecydowanie odradzam wersję poszerzoną. Sporo scen bardzo mocno nie zgadza się z fabułą(chociaż jeśli nie jesteś fanem Tolkiena, może nie zrobi Ci to różnicy)

ocenił(a) film na 10
kacza93

O rozszerzonej edycji powrotu króla nawet wspominaj bo jest żałosna.

Gandalf_Szary_2

Bzdura. To własnie kinowa wersja jest żałosna! Rozszerzonej ma smierć Sarumana! Bez Sarumana, NIE MA Władcy Pierscieni! Dlatego kinowa wersja jest do niczego i każda jej kopia powinna być spalona. Rozrzerzona to zaś arcydzieło!

FenrirLokeson

Totalnie rozrzerzone! Gdyby to zależało ode mnie, to bym spalił każdą kopie wersji kinowych.