PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737315
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

przecież ten film jest kultowy,to nie bajka,lecz film zaczoł epoke fan lOTR,to jest pierwsza i chyba razem z Powrotem Któla najlepsza część,nie rozumiem tego...

ocenił(a) film na 10
Edward_Nozycoreki

bo ja wiem czy zaczął epokę fanów LotRa? owszem, mnóstwo ludzi sięgnęło po książkę po seansie, ale przeciez Tolkien był klasą na długo przed ekranizacją.

Ronemund

Bez obrazy,ja wiem o tym iż już wcześniej książka była wielka,tylko że dopiero po sukcesie filmu,nawet ci którzy z początku sie nią nie intersowali zaczeli ja czytać,zobacz ile blogów i stron powstało na bazie sukcesu filmu.Nie wiele osób przecież się interesowało książką,choć już w wielu kręgach było o niej słychać.

ocenił(a) film na 9
Edward_Nozycoreki

Odpowiedz jest prosta. W tym filmie nie ma wypruwania flakow, hektolitrow krwi i blond lasek uciekajacych przed psychicznymi mordercami z maskami na twarzach. Nie ma takze szybkich bryk, pisku opon, jarania jointow i zygania sasiadom na parapety. Nie ma takze zwrotow typu pie.... sie, o ku.... i ty dz...... . Reasumujac film jest calkowicie "niepolski, plytki, surrealistyczny i niezyciowy" :D

ocenił(a) film na 10
Zerro

tak dla informacji: "Tylko mnie kochaj" i "Mr&Mrs Smith" mają oceny z Drużyna równe, a "Nigdy w życiu" sporo większą. czyli wszystko zależy od kręgu odbiorców. choć WP wzbudził ogromne zainteresowanie, nadal okazała się przez większość nieprzyswajalny.
a moja kolezanka zasnęłą w kinie arghhhhhh

ocenił(a) film na 7
Ronemund

w drużynie pierścienia zasypiam zawsze jak kończy się Moria ... :)
dwójkę i trójeczkę puszczam jak chce mi się spać a nie mogę zasnąć....

ocenił(a) film na 10
kg24

więc pewnie nie pomieści ci się w głowie, że można iść na całą noc do kina tylko po to, żeby ten film obejrzeć. i jeszcze za to płacić!

Edward_Nozycoreki

Filmy na których sie zasypia są najlepsze bo zawsze pozostają w pamięci. Gdy zasne na jakimś filmie to odrazu daje go do ulubionych.

Filmy które uważam za beznadziene nigdy mnie nie uśpili.

ocenił(a) film na 10
Edward_Nozycoreki

To proste - ocena jest niska bo film był bardzo reklamowany w związku z czym zobaczyło go wielu ludzi, którzy zobaczyć go nie powinni bo nie lubią fantasy. Później dają niskie oceny, bo film się im nie podobał. Ot co.

Drużyna Pierścienia najlepszym filmem fantasy jest i już :) (żadna ocena tego nie zmieni)

Tymoteusz81

a niektorzy oceniaja a nie ogladali:P ja oczywiscie dalam 10/10 bo film jest fenoomenalny