Cześć, po 18 latach lotr dalej mnie zaskakuje, nadal odkrywam nieznane mi sceny i wersje filmów. od dłuższego czasu poszukuję namiarów na 3 konkretne, wycięte sceny, których nie widziałam w żadnej wersji reżyserskiej. Czy ktos zna linki do następujących scen:
-scena arwena z galadrielą w lothlorien, galadriela trzyma rękę na ramieniu siedzącej arweny,
-scena walki arweny w helmowym jarze oraz
-scena pierwszego spotkania aragorna i arweny
? kto cos? moze w koncu zobaczę juz wszystko...
Jeśli liczysz na kompletne sceny muszę cie zmartwić, ale o ile się nie mylę nie zostały nigdy opublikowane w pełnej formie, ponieważ zrezygnowano z nich na drodze produkcji.
Nie mniej jednak wpisując w YT coś w deseń "lord of the rings deleted scenes" wszystko to, o czym piszesz pojawi się w nie jednej składance. Z tym, że próżno liczyć tam na ścieżkę dźwiękową czy cokolwiek więcej niż 2-3 sekundy obrazu.
(a w Helmowym Jarze Arweny nigdy nie było - jak sądzę miałaś na myśli Eowinę)
Wziekuje. Byla arwena w helmowym jarze, prawdopodobnie przybyła z elfami, choc mogę się mylić. w filmikach o ktorych mowisz jest ukazana scena walki arweny, wlasnie w hj. wpisujac w google rowniez mozna znalezc zdjecia z tej sceny. niestety skróty widziałam.... bardzo szkoda ze ich nie ma w pelnej okzalosci a jedynie zdjecia i kilkusekundowe migawki :(( https://pl.pinterest.com/greeneiris/arwen-at-helms-deep/