PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737262
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

wiem ze naraze sie wszystkim fanom tolkiena -sam nim jestem .ta czesc jest nudna!tak jak wszyscy tutaj z utesknieniem cxzekalem na ta trylogie tak ogladajac w kinie druzyne zawiodlem sie.kilka miesiecy pozniej obejrzalem trylogie w wersji rezyserskiej i o ile 2 wieze i powrot mnie jeszcze bardziej zawchwycily to druzyna jeszcze bardziej poglebila wrazenie nudy.wybaczcie mi prosze to co tu napisalem ale akurat ta czesc mnie najnormalniej rozczarowala.

ocenił(a) film na 10
parsxzywykutafon

Ja w przeciwieństwie do Ciebie jestem wielką fanką Tolkiena, ale jestem też wyrozumiała w stosunku do osób mniej jego twórczością zainteresowanych. Nie mniej jednak muszę przyznać Ci rację. Sama fabuła filmu(jak i książki) rozwija się na początku bardzo wolno co jest troszeczkę nudne. A Tolkien ma to do siebie, że albo się go lubi, albo nie.

ocenił(a) film na 4
annia_1

tez jestem jego fanem . dzieki

ocenił(a) film na 9
parsxzywykutafon

Macie racje :) Ale w pierwszej części wielu rzeczy się dowiadujesz i niektórych wątków byś nie zrozumiał to trochę nie na temat bo ty piszesz o tym że był nudny. Strzeż się chwili kiedy przeczytają to Ci chamscy fani którzy nie mogą się pogodzić z tym że ktoś ma inną opinię - mnie już kiedyś pojechali .... xD ''Bo przecież ten film nie wad i wszystko jest oczywiste i nie można o nic zapytać ... '' ( tak nie w temacie ) ;p

ocenił(a) film na 9
nina6925

* nie ma wad

parsxzywykutafon

A czego oczekiwałeś Wielki Fanie Tolkiena? Bitew od samego początku?

ocenił(a) film na 10
Pinto

Dlaczego akurat bitew? Ktoś powiedział, że autorowi tematu brakuje bitew w Drużynie Pierścienia? Każdy ma swoje zdanie i niczym tego nie zmienisz. A, że komuś nie do końca podobała się jedna część trylogii nie znaczy, że nie jest fanem Tolkiena, bo to nie Tolkien reżyserował LOTR'a.