PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737239
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

1. Hobbici wyglądają jak narazie fajnie. Wood ok, Astin - jako mój ulubieniec Sam też.
2. Aragorna wyobrażałam sobie ZUPEŁNIE inaczej, ale zanim nie obejrzę filmu nic nie mówię. Mortensen jak na razie kojarzy mi się tylko z G.I.Jane, mam nadzieję, że nie zasalutuję w kinie na jego widok.
3. Gandalf jest super, tak tez sobie go wyobrażałam. Nie ma to jak starzy angielscy aktorzy! (i bardzo dobrze, że go nie gra Connery)
4. Weaving elfem? Czemu nie. Nawet dosyć pasuje na Elronda. Też ok wybór.
5. Bean jako Boromir jest czadowy! Jakby czytali w moich myślach obsadzając go. Szkoda tylko, że tak szybko się go uśmiercą.
6. Cate Blanchett świetnie się zapowiada jako Galadriel. Jak elfka, to tylko o takim wyglądzie! Brawo
7. A Liv Tyler może nadaje się na elfkę, ale nie powiedziałabym, że to najpiękniejsza istota naświecie. Niestety, realizatorzy z im znanych powodów postanowili rozbudować tę postać, zupełnie niepotrzebnie.
8. Legolas i Gimli fajnie wyglądają, będą ok.
Reszta może innym razem.
aha, i tak przy okazji: Filmweb - wielgachny plus za te 130 zdjęć

Nostromo

obiecany c.d.
Niedawno weszłam na stronę na której były zdjęcia wszystkich ważniejszych postaci z filmu, w tym tych , których nigdzie wcześniej nie mogłam znaleźć.

9. Faramir. Jest albo tak ohydny albo baaaaardzo niefotogeniczny. Wyobrażałam sobie jakiegoś przystojniaka, a tu coś pomiędzy nieudanym klonem Boromira a podtopionym kotem (przepraszam za wyrażenie).
10. Merry i Pippin. Szczerze mówiąc nadal ich nie odróżniam (chodzi o aktorów), więc wydam ocenę zbiorową: są fajni.
11. Eowyna. Jest ok. Jak narazie nie mam zastrzeżeń. Chyba będzie dobra w tej roli. Już myślałam, że jej nie będzie w filmie kiedy zobaczyłam zdjęcie Arweny z mieczem. Dwie księżniczki - wojowniczki to byłoby zdziebko za dużo.
12. Theoden. Bardzo fajnie dobrany. Gdy go zobaczyłam od razu skojarzył mi się Marek Aureliusz w "Gladiatorze". Też taki dostojny i królewski.
13. Denetor. Taki sobie. Na zdjęciu przypomina hipopotama (albo pudla z fryzury)
14. Celeborn. Patrz: pierwsze zdanie z pkt.9. Całe szczęście, że go nie będzie tak dużo w filmie.
15. Gullum. Postać, która bardzo mi się spodobała z racji swoich monologów. Nie jestem pewna, czy to co uważam za Golluma jest nim rzeczywiście, bo widziałam kilka zdjęć różnych maszkar.
To na tyle.
Z góry przepraszszszam, jeśli kogoś uraziły moje momentami hmmm... barwne określenia.