PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31451}

Władca Pierścieni: Dwie wieże

The Lord of the Rings: The Two Towers
2002
8,3 519 tys. ocen
8,3 10 1 519049
7,9 89 krytyków
Władca Pierścieni: Dwie wieże
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Dwie wieże

10/10 + ulubione

ocenił(a) film na 10

Właśnie obejrzałem "Dwie Wieże" w wersji reżyserskiej i coraz bardziej się utwierdzam w zdaniu, że to chyba jeden z najlepszych filmów i ekranizacji świata. Wiadomo, że film nigdy tak nie wciągnie jak książka ale mało mu brakuje bo bawi się uczuciami, a prawdziwy fan Tolkiena znajdzie tutaj nie lada sytuacji gdzie ponownie może przeżywać przygody bohaterów.

P.S.: Jeszcze raz dziękuję Bogu za wersję reżyserską:)

ocenił(a) film na 10
pachomir

Jest jedna rzecz, której przeboleć nie mogę ale wybaczam. Mianowicie śmierć Sarumana. On i Gadzi Język na końcu "Powrotu Króla" powinni opanować Shire. Szkoda, szkoda... może w wersji reżyserskiej coś na ten temat pokażą ale wątpię. Idę oglądać "Powrót..." :)

użytkownik usunięty
pachomir

A skąd dostać wersje reżyserską ?
a jest wiele rzeczy pominiętych niż w kinowej

ocenił(a) film na 10

Chociażby stąd:)
http://merlin.pl/Wladca-Pierscieni-filmowa-Trylogia_Peter-Jackson/browse/product /2,389234.html

Ewentualnie allegro.

Z tego co oglądałem, wersja reżyserska dodaje do każdego filmu z serii jakieś 30 minut nowych, nigdy wcześniej nie publikowanych scen.

ocenił(a) film na 10
pachomir

Ja mam na DVD wersje rezyserską pierwszej i drugiej częsci,trzeciej nie mam bo nie było w sklepie :P Ale fajne są te sceny których nie m w normalnej wersji.1 częsc normalnie trwa 171 minut a rozszerzona 219minut
Druga częsc werja kinowa 173minuty,wersja rozszerzona 226 minut.