też bym chętnie obejrzała, tylko 20 nie będę miała możliwości i dlatego przeżywam :((
Miało być dzisiaj, o ile dobrze pamiętam. A za tydzień "Powrót króla", zamiast tego mamy "Zieloną Milę", film świetny, ale jednak liczyłem na 3 tygodnie "Władcy"...
Ja również na to liczyłam, ale co zrobić... Dziś "Zielona Mila", 20.01 "Dwie wieże", 03.02 "Powrót króla".
Odnośnie tego, że ja TV nie oglądam i jak mnie interesuje jakiś film, to oglądam online a nie czekam aż będzie w TV, żeby mieć wątpliwą przyjemność oglądania filmów z lektorem (który mi przeszkadza nawet jeśli tłumaczenie jest dobre), przerywanych reklamami. Poza tym założę się, że na pewno w TVN-ie nie puszczą rozszerzonej wersji (np. teraz oglądam Powrót Króla - ma 4:12h) - bo musieliby na ten film poświęcić zbyt dużo czasu, od 20 do po północy - a jeszcze z reklamami to już w ogóle by było...
No i w każdym razie chodzi mi o to, że jak ktoś dawno nie widział i chciałby sobie spokojnie obejrzeć, to mogę zasugerować gdzie można bez problemu obejrzeć, nawet przy łączu 1 Mbit/s
Poza tym to nie ściąganie filmów i, w przeciwieństwie do niego, nie jest nielegalne. Zamieszczanie jest, oglądanie nie :P
A gdybym miał liczyć na naszą, pożal się Boże, telewizję, to pewnie nawet konta bym tu nie zakładał, bo najczęściej leci syf, którym nie warto sobie zawracać głowy. A żeby chodzić na wszystko do kina to na ten moment jeszcze mnie nie stać.
Miło, że chcesz pomóc tym, którzy nie mają możliwości obejrzenia "prawdziwego" "Władcy..." (czyli oczywiście bez lektora i wersja rozszerzona), jednak ja jestem w posiadaniu wszystkich rozszerzonych wersji, a oglądanie go w TV traktuję po prostu jako okazję do ponownego zobaczenia ulubionego obrazu. Z załatwieniem sobie dowolnego filmu też w zasadzie nie mam kłopotu, więc raczej nie skorzystam. Ale dziękuję mimo wszystko. ;-)
A odnośnie zakładania tutaj profilu - faktycznie, zważając na to co oferuje TV (może z wyjątkiem HBO, Canal+ itp.), zakładanie konta nie miałoby niestety większego sensu.
Pozdrawiam.
ale się podniecasz tym że umiesz angielski, Ty lubisz bez lektora itp ale inni nie więc powinieneś wziąść to pod uwagę, Wersja rozszerzona, szkoda że nie bedzie na TVN. Mnie tam reklamy nie przeszkadzają. Mogę zrobić sobie coś do jedzenia :P
Nie podniecam się, tylko po angielsku dużo więcej rzeczy można obejrzeć w necie.
Mnie lektor drażni, dubbing też. A poza tym wiele filmów jest śmieszniejszych w oryginale, bo nie da się masy żartów i gier słownych przetłumaczyć.
Mnie dziwi dość niska ocena np. Przyjaciół na Filmwebie. I nikt mnie nie przekona, że to nie jest przez nieoglądanie tego w oryginale, gdzie wszystko jest sto razy śmieszniejsze.
Włącz sobie jakikolwiek odcinek z lektorem i słuchaj wszystkich śmiechów żywej publiczności w studiu, a potem tego co mówi lektor. Wszędzie tam gdzie publiczność się zaśmiewa, a po polsku nic nie ma, był świetny żart, który się zgubił w tłumaczeniu.
Z dubbingiem się zgodzę. Dubbing tylko do bajek! No tak wieem, ale znam ludzi co znają bardzo dobrze ANG ze względu że od kilkunastu lat mieszkają w ANG czy FR to i tak lubią najbardziej oglądać po PL. Pytałem ich czego jak ANG świetnie umią itp. Przyzwyczajenie bez którego sobie nie wyobrażają filmu, dla mnie to dziwne ale ok
A to ciekawe w sumie. No ale prawdą jest, że nawet jak umiesz świetnie angielski, to po polsku się ogląda łatwiej. Nawet, że nie muszę się skupiać nad tym co mówią po angielsku, to i tak po polsku mniej się męczy mózg :P
Po angielsku czasami się zdarza, że czegoś nie rozumiem, bo nie jestem w stanie dosłyszeć co było powiedziane. Ale się zawsze pocieszam, że są i polskie filmy, gdzie za cholerę nie jestem w stanie stwierdzić co ktoś powiedział. Zwłaszcza jak bełkocze, albo mówi szybko, jeszcze dodatkowo na przykład z hałasem w tle.
ale zdziwi mnie to że nie przyznasz że Dubbing PL w bajkach pobija wszystkie inne dubbingi nawet oryginalne! Król Lew, Mulan, Planeta Skarbów, Bambi, Pocahontas itp! Oglądanij po ANG i po PL i zobaczysz. Amerykanie nawet powiedzieli że najładniejszy Dubbing do Króla Lwa był w Polsce!
Oglądałem Króla Lwa. Jak byłem w pierwszej klasie podstawówki (18 lat temu). Bambi chyba tylko czytałem w takich dupnych książkach, co kiedyś były ilustrowane z kilkoma linijkami dużego tekstu na każdej stronie. Pocahontas i reszty nie widziałem. Ale zgodzę się, że Shrek jest bardzo dobry. Chociaż nie widziałem go w oryginale - tam Eddie Murphy gra, to też pewnie jest nieźle.
Ale reszta dubbingu w Polsce leży. Weź takiego Harry'ego Pottera. Niby tam dobrzy aktorzy podobno robili ten dubbing, a wszystko jest nienaturalne itd. Czemu przy dubbingu bajek jakoś mogą trzymać poziom, a w filmach to nawet jakby byli na hali fabrycznej, gdzie hałas jest ponad 90 dB, to i tak podejrzewam, że w dubbingu mówiliby normalnie i cicho...
Aaaa to wszystko jasne myślałam , że wczoraj miało lecieć a leciała zielona mila też świetny film ale wolałabym oglądnąć Władce Pierścieni
tzn dziękuje za informacje ;)
Entowie! ;) Fangorn ♥
i Legolas ♥
Ja aktualnie czytam, jestem w 'Powrocie króla', fajnie się złożyło, że puszczają:))
powiem jedno tyryryyyy tytyty tyryryyyy tytyty :D zaakcentujcie to dobrze a będziecie wiedzieli o co chodzi ^^
Trochę zbyt lekko. Tam to było ciężkie, na puzonach i w ogóle.
I większa była przerwa, nie powtarzało się to tak od razu.
szczegóły a to może być tak dyryryyyy tytyty dyryryyyy tytyty :D ok a tak na marginesie kto kocha serię władcy pierścieni powinien też zagrać w Władca Pierścieni : Podbój genialna gierka :) ahhh aż mam ochotę zagrać :D
pewnie tak ;) polecam tę gierkę . właśnie oglądam polowanie na czarownice jak mi nie przypadnie do gustu to sobie zainstaluje podbój :D
Czy to tyyy tyyyyy coś tam to utwór ''Isengard Uneashed'' ? ;)
A co do soudtracku to polecam ''Gollum song'' i ''The Uruk-Hai'' a ty świetnym motywem na samym początku ;)
Ogaladam i dotrwalam do konca (chodzi mi o reklamy) :) a i czekam teraz na 3 czesc 03.02.2012 :)
xD niestety -.- tak czekałem na dwie wieże a tutaj jeb i zaspałem na reklamach odrazu przed oblężeniem Helmowego Jaru jak już orkowie wyruszyli z Isengardu reklama i zasnąłem ;D no niestety po cięzkim tygodniu nie mogłem dotrzymać do końca mam nadzieję że nie zasnę na powrocie króla bo to już całkiem byłoby coś strasznego ! :D