PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31451}

Władca Pierścieni: Dwie wieże

The Lord of the Rings: The Two Towers
2002
8,3 519 tys. ocen
8,3 10 1 519032
7,9 89 krytyków
Władca Pierścieni: Dwie wieże
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Dwie wieże
s0bi

To jest film FANTASY więc nie wiem czego się spodziewałeś oglądając go,a w filmie Władca Pierścieni chodzi właśnie o to by oderwać się choć na chwilę od szarej rzeczywistości i zagłębić się w wspaniałym świecie Śródziemia,który nie musi być realny ale ma swój urok i klimat.
Wiec niewiem jak można nie polecać tego filmu przez to że jest nierealny,chcesz realnego filmu to oglądnij sobie pierwszy lepszy badziewny dramat z serii Okruchy Życia tam masz wszystko to co realne alkoholicy,rozpadające się rodziny,narkomani itp.Miłego oglądania a z Władcą Pierścieni daj sobie spokój.

Arctas

Jak można wymagać realności od fantasy. Drogi autorze tematu wiesz co to w
ogóle jest fantasy ?!! Ta nierealność jest właśnie w fantasy taka piękna.
Widzę niezłe braki w rozumieniu pojęć i gatunków filmów u autora, radził
bym je szybko nadrobić żeby potem nie było problemów.

ocenił(a) film na 10
Ivalor

i po co się tak wściekać ;) trzeba człowiekowi na spokojnie wytłumaczyć co znaczy pojęcie fantasy... ale jakoś mi się nie chce.

znam ten film i książkę na pamięć i mimo to nie mogłam się wczoraj oprzeć by zobaczyć go po raz kolejny ;) według mnie najlepsza część

użytkownik usunięty
alfa940

Dokładnie... druga część jeśli chodzi o filmy jest zdecydowanie najlepsza... jeźdźcy Rohanu i sekwencja marszu Entów na Isengard sa rewelacyjne poprostu. i ścieżka dżwiękowa... najlepsza moim zdaniem z całej trylogii :) pozdrawiam

O ludzie, wy jego wypowiedź na poważnie wzięliście?

ocenił(a) film na 10
alfa940

Zgadzam się z Alfa !
Człek nie ma pojęcia co to fantasy i tyle ...
A ta część jest cudowna
a wojna w filmie szczególnie ;>

<333

użytkownik usunięty
s0bi

idź się poucz polskiego, bo polonistka może Ci w poniedziałek dać bańkę za nierozumienie czym jest literatura fantasy.

ocenił(a) film na 10
s0bi

hahahaah jeezeu ludzie, ale mam z was ubaw. ;) Te wasze teksty , te oburzenie, hahahaha. ze też istnieją ludzie dający się nabrać na takie prowokacje ;)

użytkownik usunięty
Joker_WhySoSerious

A skąd mamy wiedzieć, że to prowokacja? Przecież wiemy, że na filmwebie konta posiada duża liczba prowokatorów, ale chyba jeszcze większa zwyczajnych idiotów :D

ocenił(a) film na 8
s0bi

Czy to by była zwyczajna prowokacja, a może nieświadomość własnej wypowiedzi nie można pozostać obojętnym na to wyznanie, iż "film fantasy jest nierealny".
Pozdrawiam

_Olinka_

Powodzenia w dalszej walce z wiatrakami.

s0bi

Gościu który to napisał nie rozumie filmów fantasy pewnie ciekawią go niekończące się odcinki głupich telenowel.Cóż życzę niepowodzenia w dalszej krytyce tego typu filmów bo chyba jesteś jednym z nielicznych który się tego podejmuje.

ocenił(a) film na 10
s0bi

yyy.... bo to jest film fantasy. Jeśli nieznasz się na filmach to niezaczynaj tematów o których nie masz pojęcia.