PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31451}

Władca Pierścieni: Dwie wieże

The Lord of the Rings: The Two Towers
2002
8,3 519 tys. ocen
8,3 10 1 519049
7,9 89 krytyków
Władca Pierścieni: Dwie wieże
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Dwie wieże

Krasnolud

ocenił(a) film na 9

mam pytanie poniewaz nie czytalam ksiazki a z filmu trudno na 100% wnioskowac ale czy gimli to krasnolud czy moze jednak krasnoludzica?

ocenił(a) film na 10
dorota_61

Dobre pytanie. :) Ale myślę, że jednak krasnolud. :)

użytkownik usunięty
dorota_61

Co to za durne pytanie??? - kobieto- dobrze radzę- zainwesuj w porządne binokle :D

ocenił(a) film na 10
dorota_61

To ma być żart? Bo chyba nie ma innego wytłumaczenia. Napisałabyś chociaż buźkę, żeby było cię łatwiej rozszyfrować.
Gdzieś pisze że członkami Drużyny Pierścienia byli sami mężczyźni, ale należy przeczytać książkę :D

ocenił(a) film na 10
dorota_61

To smutne, że na forach filmwebu coraz trudniej znaleźć sensowne tematy, wszędzie aż roi się od podobnego ścierwa. Momentami poziom zakładanych wątków sięga dna. A pomyśleć, że jeszcze rok temu, może dwa można tu było porozmawiać o kinie.

użytkownik usunięty
Arathiel

Prawda. Co ludzie chcą osiągnąć zakładając tak porąbane tematy?? :D- tego nie wiem :D

Wiadomo co chcą osiągnąć;
-jedni chcą wyzywać się nawzajem z fanami co ich bardzo bawi
-jedni chcą uchodzić za inteligentów , co im zbytnio nie wychodzi
- a jeszcze inni jak założycielka tego tematu albo są kiepscy w żartach albo są po prostu tępi.

użytkownik usunięty
Gotrek09

Prawda :D

ocenił(a) film na 6
dorota_61

Wiesz, sądzę, że jak zwracali się do niego "Gimli, synu Gloina" to to jednak facet jest :D

ocenił(a) film na 9
pitrucha

dzieki za prosta odpowiedz a nie wyzywanie od tepych itd :) no coz nie czytalam ksiazki a w tej drugiej czesci mowili ze istnieja krasnoludzice ale nikt o tym nie wie bo wygladaja jak faceci, a potem jak sie przygotowywal gimli do walki to marudzil ze kolczuga za ciasna w klatce wiec to troche podsunelo watpliwosci. bylam po prostu ciekawa ale nie na tyle zeby siegnac po ksiazke. dzieki i pozdr

ocenił(a) film na 10
dorota_61

Przecież w filmie Elrond mówi "Gimli ,synu Gloina zniszczenie Pierścienia przekracza nasze mozliwości".Uważniej oglądaj zanim założysz temat.

pitrucha

Może to transior, i tak naprawdę była to Gimlinia Córka Gloini, która tez jest transiorem xD

użytkownik usunięty
dorota_61

Zamiast chodzić na parady cweli, idź do ginekologa.

dorota_61

W drodze do Helmowego Jaru Gilmi opowiada Eowinie o krasnoludzkich kobitkach.Po obejrzeniu tego fragmentu takie pytanie nie powinno nigdy paść.

dorota_61

Co to za herezje?!!:D

ocenił(a) film na 10
dorota_61

Kiedyś czytałem książkę dziś oglądnąłem film ... na pewno Gimili był płci męskiej