PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31451}

Władca Pierścieni: Dwie wieże

The Lord of the Rings: The Two Towers
2002
8,3 519 tys. ocen
8,3 10 1 519009
7,9 89 krytyków
Władca Pierścieni: Dwie wieże
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Dwie wieże
użytkownik usunięty
WarHead

nie

użytkownik usunięty
WarHead

A ja bardzo. Nie wiem tylko jaka muzyka leci w zwiastunie na tvn. Gdyby ktoś wiedział, to uprzejmie proszę o info.

ocenił(a) film na 10

Asaf Avidan - One day
Bo chodzi Ci o tą z Gollumem śpiewającym, prawda? :)

WarHead

Czemu w następnej części Gandalf Szary zamieni się w Gandalfa Białego - myślałem, że Saruman to Gandalf Biały. Nidgy tego nie ogladałem, wczoraj Drużyne Pierścienia i teraz czekam na Dwie Wieże.

ocenił(a) film na 9
Ajfel93

Obejrzyj to będziesz wiedział. Ewentualnie opcja bardziej pożądana: przeczytaj książkę.

Anthrax91

Zdaję sobie sprawe, że mogę obejrzeć następną część żeby sie dowiedzieć CZEMU, natomiast zadałem pytanie więc jeżeli nie chcesz odpowiedzieć to po prostu się nie wypowiadaj. Może to zabrzmiało nie elegancko, ale naprawdę po co ludzie się wypowiadają na siłe skoro nic to nie wnosi. Zadałem pytanie i oczekuję odpowiedzi i znam konsekwencje tego że może to być spoiler.

ocenił(a) film na 9
Ajfel93

Gdy Gandalf Szary "ginie" w walce z Balrogiem zostaje później przywrócony do życia przez Valarów (tu odsyłam do wikipedi) i zajmuje miejsce Sarumana.
Gandalf Biały mówi o sobie "Jestem Sarumanem, ale takim, jakim Saruman być powinien".

użytkownik usunięty
WarHead

Dla mnie czekanie 2 tygodni to katorga, więc wczoraj obejrzałam 2 wieże na dvd :)

WarHead

Tak, ale mimo wszystko wolę oglądać wersje rozszerzone ;)

WarHead

A ja już dziś obejrzę z chomiczka. NIe będę nabijał tvnowi oglądalności. Bojkotuje stacje przerywające filmy reklamami.

ocenił(a) film na 10
WarHead

tak :)

ocenił(a) film na 10
WarHead

Oglądanie tego na TVN to masochizm:) Będzie tak jak ostatnio z Drużyną Pierścienia, film trwa 3h a na TVN magicznym sposobem 4h :D

ocenił(a) film na 8
guccik

Oglądanie 3-godzinnego filmu bez przerwy jest masochizmem. Poza tym jest czas zrobić jakąś herbatę i kanapki :) To nawet lepiej. Przynajmniej dla mnie.

guccik

Lepsze to niż jakby leciał na Polsacie - wtedy to już tylko sznur i mocna belka !

ocenił(a) film na 10
WarHead

Oczywiście, że NIE! Władcę Pierścieni ogląda się z napisami, bez reklam i TYLKO w wersji rozszerzonej!

ocenił(a) film na 9
maciek0804

na tvn też są napisy tylko trzeba sobie przełączyć ..

ocenił(a) film na 10
maciek0804

Zgadzam się w 100% z maciek0804. Napisy tak ale 1h reklam i ciągłe przełączanie czy to już po :) poza tym to chyba nie wersje rozszerzone :(

ocenił(a) film na 10
WarHead

ja sie nie ciesze, ja sie jaram, zawsze :P

WarHead

A ja myślałam, że dziś będzie i czekam, i czekam a tu "Jeniec: jak daleko... " ;/ ;/ cóż za rozczarowanie :p

ocenił(a) film na 9
WarHead

moim zdaniem wszystkie części powinny być pokazywane tydzień po tygodniu, nie rozumiem dlaczego tvn wymyślił taką przerwę

zarate

Bez sensu :/

ocenił(a) film na 10
zarate

Dokładnie tak. Harrego Pottera pokazywali każdą część tydzień po tygodniu i nie ukrywam - była to dla mnie katorga. A tu co? WP, Jeniec, WP i co znowu?

Pep_filmweb

Aby do jutra ;]

Panna_Freddy_K

No i nie ma... A chciałem sobie obejrzeć. : (

gramer_filmweb

Pomyłka... Pomyliły mi się dni. Jednak jest! : )

gramer_filmweb

Ja oglądać będę do połowy. Potem ustąpię miejsca klasykowi ... Chłopcy z ferajny ;D

rafik1947

Na którym kanale emitują?

WarHead

Nie ciesze się. Ileż można?! Dwie wieże są lepsze niż Drużyna ale ja już te filmy znam na pamięć:P
Postawię albo na Podziemny krąg albo na Chłopców z ferajny. Rzucę monetą.

Penguin27

Postaw na chłopców. Podziemny krąg leci o 24 troche późno ;(

rafik1947

O kurna faktycznie. Nieuważnie spojrzałem na czas:/
W takim razie Chłopcy choć bardziej cenię Krąg za oryginalność.

ocenił(a) film na 10
WarHead

nie bo to z lektorem który zabija cały klimat filmu:)

ocenił(a) film na 10
arthas74

Noo jak ktos ma tuner DVB T to moze sobie wylaczyc lektora i wlaczyc napisy :)

ocenił(a) film na 10
WarHead

fakt ale i tak wole z płytki sobie puścić;p

ocenił(a) film na 10
WarHead

ależ oczywiście !!
;d

ocenił(a) film na 10
nikitka8

A ja idę spać włączyłem nagrywanie na dekoderze bo mam dość napisów i jutro na spokojnie obejrze po raz setny i władcę i w końcu w całości podziemny krąg

WarHead

tak chociaż wolałabym zobaczyc ostatni przemarsz drzewców znowu w kinie:)

ocenił(a) film na 8
alien_2

Takie filmy powinno oglądać się tylko w kinie...

ocenił(a) film na 9
WarHead

Chętnie obejrzałem, mimo że obok Chłopcy z Ferajny, a także Podziemny Krąg.

Z drugiej strony, jak się ogląda któryś raz się z kolei, to już nie tyle się film ogląda, co zaczyna na poboczne pierdoły uwagę zwracać. Mnie zaciekawiło m.in.: jak Saruman wlazł na szczyt wieży (to akurat scena z Drużyny), skoro tam ani schodów, ani windy (:D), ani niczego innego nie ma. Teleport?

ocenił(a) film na 10
BrotherM

To czarodziej?

ocenił(a) film na 9
deadrys

Wątpie, by Saruman mógł sie teleportować.
Ale jak napisałem, to takie typowe czepialstwo, mogę jeszcze podać parę innych rzeczy: typu po piki uruk-hai szturmujących Helmowy Jar, czy też czemu nie wzięli zwyczajnie trebuszetów do oblężenia. Skoro Saruman zbudował tak szybko armię, to machiny też mógł, prawda?

Tak jest, ogląda się któryś raz z kolei, to zaczyna się zauważać całkowicie nieistotne bzdurki. :D