A ja bardzo. Nie wiem tylko jaka muzyka leci w zwiastunie na tvn. Gdyby ktoś wiedział, to uprzejmie proszę o info.
Czemu w następnej części Gandalf Szary zamieni się w Gandalfa Białego - myślałem, że Saruman to Gandalf Biały. Nidgy tego nie ogladałem, wczoraj Drużyne Pierścienia i teraz czekam na Dwie Wieże.
Obejrzyj to będziesz wiedział. Ewentualnie opcja bardziej pożądana: przeczytaj książkę.
Zdaję sobie sprawe, że mogę obejrzeć następną część żeby sie dowiedzieć CZEMU, natomiast zadałem pytanie więc jeżeli nie chcesz odpowiedzieć to po prostu się nie wypowiadaj. Może to zabrzmiało nie elegancko, ale naprawdę po co ludzie się wypowiadają na siłe skoro nic to nie wnosi. Zadałem pytanie i oczekuję odpowiedzi i znam konsekwencje tego że może to być spoiler.
Gdy Gandalf Szary "ginie" w walce z Balrogiem zostaje później przywrócony do życia przez Valarów (tu odsyłam do wikipedi) i zajmuje miejsce Sarumana.
Gandalf Biały mówi o sobie "Jestem Sarumanem, ale takim, jakim Saruman być powinien".
Dla mnie czekanie 2 tygodni to katorga, więc wczoraj obejrzałam 2 wieże na dvd :)
A ja już dziś obejrzę z chomiczka. NIe będę nabijał tvnowi oglądalności. Bojkotuje stacje przerywające filmy reklamami.
Oglądanie tego na TVN to masochizm:) Będzie tak jak ostatnio z Drużyną Pierścienia, film trwa 3h a na TVN magicznym sposobem 4h :D
Oglądanie 3-godzinnego filmu bez przerwy jest masochizmem. Poza tym jest czas zrobić jakąś herbatę i kanapki :) To nawet lepiej. Przynajmniej dla mnie.
Oczywiście, że NIE! Władcę Pierścieni ogląda się z napisami, bez reklam i TYLKO w wersji rozszerzonej!
Zgadzam się w 100% z maciek0804. Napisy tak ale 1h reklam i ciągłe przełączanie czy to już po :) poza tym to chyba nie wersje rozszerzone :(
A ja myślałam, że dziś będzie i czekam, i czekam a tu "Jeniec: jak daleko... " ;/ ;/ cóż za rozczarowanie :p
moim zdaniem wszystkie części powinny być pokazywane tydzień po tygodniu, nie rozumiem dlaczego tvn wymyślił taką przerwę
Dokładnie tak. Harrego Pottera pokazywali każdą część tydzień po tygodniu i nie ukrywam - była to dla mnie katorga. A tu co? WP, Jeniec, WP i co znowu?
Nie ciesze się. Ileż można?! Dwie wieże są lepsze niż Drużyna ale ja już te filmy znam na pamięć:P
Postawię albo na Podziemny krąg albo na Chłopców z ferajny. Rzucę monetą.
O kurna faktycznie. Nieuważnie spojrzałem na czas:/
W takim razie Chłopcy choć bardziej cenię Krąg za oryginalność.
A ja idę spać włączyłem nagrywanie na dekoderze bo mam dość napisów i jutro na spokojnie obejrze po raz setny i władcę i w końcu w całości podziemny krąg
Chętnie obejrzałem, mimo że obok Chłopcy z Ferajny, a także Podziemny Krąg.
Z drugiej strony, jak się ogląda któryś raz się z kolei, to już nie tyle się film ogląda, co zaczyna na poboczne pierdoły uwagę zwracać. Mnie zaciekawiło m.in.: jak Saruman wlazł na szczyt wieży (to akurat scena z Drużyny), skoro tam ani schodów, ani windy (:D), ani niczego innego nie ma. Teleport?
Wątpie, by Saruman mógł sie teleportować.
Ale jak napisałem, to takie typowe czepialstwo, mogę jeszcze podać parę innych rzeczy: typu po piki uruk-hai szturmujących Helmowy Jar, czy też czemu nie wzięli zwyczajnie trebuszetów do oblężenia. Skoro Saruman zbudował tak szybko armię, to machiny też mógł, prawda?
Tak jest, ogląda się któryś raz z kolei, to zaczyna się zauważać całkowicie nieistotne bzdurki. :D